Search
Generic filters

Årets topmøde for hi-fi-folket

Så er det lige før. I weekenden løber Hi-Fi & Surround 2016 af stabelen med guf for både digitaldyrkere og analogelskere.

I den kommende weekend åbner den store årlige Hi-Fi & Surround-messe dørene for 22. gang. Det foregår på Hilton Copenhagen ved Kastrup Lufthavn. Messen er gennem de senere år vokset støt, og arrangørene forventer, at der vil komme omkring 8.000 besøgende. Lisbeth Sillesen, direktør i Danish High End Society og medarrangør af Hi-Fi & Surround 2016, ser to modstridende tendenser inden for hi-fi i dag: Både musikstreaming og vinylplader hitter.

Hovedparten tager den nye, bekvemme streamingteknologi til sig og køber avancerede afspillere. Samtidig er der også en stadigt større gruppe, der går i den anden grøft, og vender tilbage til grammofonpladerne – en teknologi, der altså er over 130 år gammel. Pladesalget er eksploderet, og mange af de store producenter laver nyfortolkninger af den gammeldags pladespiller,” fortæller Lisbeth Sillesen.

Vinylsalget fortsætter med at eksplodere. Så mange vil være på udkig efter nye pladespillere. Foto: Hi-Fi & Surround
Vinylsalget fortsætter med at eksplodere. Så mange vil være på utkig efter nye pladespillere. Foto: Hi-Fi & Surround

 

Plater er blevet mere populære blandt almindelige musiklyttere, og vinylsalget ligger nu på et niveau, man ikke har set magen til i over tyve år. Det er en god undskyldning for at køpe nyt udstyr. Noen af messens pladespillere koster rundt omkring 1.000 kroner, imens de dyreste koster flere hundre ganger mere.

Publikum blir yngre
Etter at hi-fi mange år har vært en hobby for stærkt midlaldrede mænd (hvor gennemsnitsalderen på de besøgende voksede med henved et år om året), oplever arrangørene nu at interessen og aldersgruppen udvider sig.

Det er ikke kun nørderne, der deltager i vores årlige messe. Vi oplever også unge, som deltager for at få gode råd til, hvordan de kan få det bedste ud af deres fars gamle pladespiller eller for at få tips til at købe en ny,” uddyber Lisbeth Sillesen.

På messen kan man se både internatinale og nordiske hi-fi produkter. Phison Audio, Vitus, Gato Audio, Densen, Dynaudio og Buchardt Audio er bare nogle af de danske high-end merkene, som gæsterne kan lytte til.

annonce

Vil vil selvfølgelig være tilstede for at lytte til sagerne og tage pulsen på den danske hi-fi-scene.

annonce

Messen har åbent lørdag fra 10-18 og søndag fra 11-17.

Hi-Fi & Surround

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sanserne.
  Logitechs nye rat og pedaler er som skabt til semiprofessionelle hjemme-racerkørere!
  Samsungs nyeste smartphone er netop landet i testlaboratoriet, og vi kunne ikke vente med at pakke den ud.
  Rejsevenligt entusiastkamera.
  IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.
  Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
  Men kun hvis du har en Samsung-mobil.
  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link