TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Årets topmøde for hi-fi-folket

Så er det lige før. I weekenden løber Hi-Fi & Surround 2016 af stabelen med guf for både digitaldyrkere og analogelskere.

I den kommende weekend åbner den store årlige Hi-Fi & Surround-messe dørene for 22. gang. Det foregår på Hilton Copenhagen ved Kastrup Lufthavn. Messen er gennem de senere år vokset støt, og arrangørene forventer, at der vil komme omkring 8.000 besøgende. Lisbeth Sillesen, direktør i Danish High End Society og medarrangør af Hi-Fi & Surround 2016, ser to modstridende tendenser inden for hi-fi i dag: Både musikstreaming og vinylplader hitter.

Hovedparten tager den nye, bekvemme streamingteknologi til sig og køber avancerede afspillere. Samtidig er der også en stadigt større gruppe, der går i den anden grøft, og vender tilbage til grammofonpladerne – en teknologi, der altså er over 130 år gammel. Pladesalget er eksploderet, og mange af de store producenter laver nyfortolkninger af den gammeldags pladespiller,” fortæller Lisbeth Sillesen.

Vinylsalget fortsætter med at eksplodere. Så mange vil være på udkig efter nye pladespillere. Foto: Hi-Fi & Surround
Vinylsalget fortsætter med at eksplodere. Så mange vil være på utkig efter nye pladespillere. Foto: Hi-Fi & Surround

 

Plater er blevet mere populære blandt almindelige musiklyttere, og vinylsalget ligger nu på et niveau, man ikke har set magen til i over tyve år. Det er en god undskyldning for at køpe nyt udstyr. Noen af messens pladespillere koster rundt omkring 1.000 kroner, imens de dyreste koster flere hundre ganger mere.

Publikum blir yngre
Etter at hi-fi mange år har vært en hobby for stærkt midlaldrede mænd (hvor gennemsnitsalderen på de besøgende voksede med henved et år om året), oplever arrangørene nu at interessen og aldersgruppen udvider sig.

Det er ikke kun nørderne, der deltager i vores årlige messe. Vi oplever også unge, som deltager for at få gode råd til, hvordan de kan få det bedste ud af deres fars gamle pladespiller eller for at få tips til at købe en ny,” uddyber Lisbeth Sillesen.

På messen kan man se både internatinale og nordiske hi-fi produkter. Phison Audio, Vitus, Gato Audio, Densen, Dynaudio og Buchardt Audio er bare nogle af de danske high-end merkene, som gæsterne kan lytte til.

Vil vil selvfølgelig være tilstede for at lytte til sagerne og tage pulsen på den danske hi-fi-scene.

Messen har åbent lørdag fra 10-18 og søndag fra 11-17.

Hi-Fi & Surround

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.