TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Capture One Mobile

Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.

forfatter
Publiceret 05/07/2022 - 11:51

Capture One Mobile er endelig klar til download på iPad. Det kraftige redigeringsværktøj er meget brugt blandt profferne, og Capture One til computer er allerede ude i sin 22. version. Capture One er meget lig Adobe Photoshop, men er et rendyrket redigeringsprogram, som minder mere om en kraftig version af Adobe Lightroom.

Den mobile udgave, som nu kan downloades til iPad, er lidt enklere end den version af Capture One, man bruger på computeren. Forestil dig Capture One Mobile som en forlængelse af Capture One på Mac’en, og du rammer hovedet på sømmet.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 03 2
Capture One Mobile

Tanken bag den mobile version er, at fotografen kan arbejde med billederne på farten og fortsætte på computeren senere. Brugerfladen er ikke identisk, men alle, der har arbejdet med Capture One i studiet, vil genkende værktøjspaletterne på iPad-versionen, som af praktiske grunde er mulige at skjule og hente frem på pegeskærmen, når man har brug for dem.

Capture One Mobile er kompatibelt med Apple Pencil, så man kan retouchere med præcision, og billederne kan overføres til Cloud File Transfer, så man får adgang til valgte billeder på flere enheder.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 05 3
Cloud File Transfer

Det fungerer omtrent på samme måde som Lightroom Mobile for iPad, og man har adgang til alle de mest brugte redigeringsfunktioner i mobilversionen af Capture One.

Man kan redigere jpeg- eller raw-filer fra stort set alle kameraer og dele dem med kunder eller på sociale medier. Man kan også uploade dem via Cloud File Transfer.

Capture One Mobile kan downloades nu. Man får en uges gratis prøveperiode, og derefter koster det 55 kroner pr. måned at abonnere. Capture One siger i øvrigt, at der snart kommer opdateringer, som giver tethering, lagmasker og flere funktioner, som fører Capture One Mobile i retning af funktionaliteten i desktop-versionen.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 04 4
Capture One Mobile

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Foto-apps på iPad

Her er de bedste foto-apps

Fotografer, der har brug for et kraftigt værktøj, kan komme langt med en iPad og en god foto-app.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisvenlig zoom til naturfotografer.
lbpluss
Drone til Reels-videoer En lille detalje gør, at DJI Mini 3 skiller sig ud fra andre droner.
lbpluss
Dette objektiv giver ægte biograffilm Hvordan får Hollywood-film det dramatiske og cinematografiske udseende? Svaret ligger i anamorfiske objektiver. Dette fra Sirui kan mange desuden få råd til.
lbpluss
Lysstærkt portrætobjektiv til Fujifilm Samyang præsenterer det objektiv, Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelagtigt kamera for seriøse filmskabere. Men er det ikke lidt for tæt på storebror – også i pris?
Følg Lyd & Billede