TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Capture One Mobile

Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.

forfatter
Publiceret 05/07/2022 - 11:51

Capture One Mobile er endelig klar til download på iPad. Det kraftige redigeringsværktøj er meget brugt blandt profferne, og Capture One til computer er allerede ude i sin 22. version. Capture One er meget lig Adobe Photoshop, men er et rendyrket redigeringsprogram, som minder mere om en kraftig version af Adobe Lightroom.

Den mobile udgave, som nu kan downloades til iPad, er lidt enklere end den version af Capture One, man bruger på computeren. Forestil dig Capture One Mobile som en forlængelse af Capture One på Mac’en, og du rammer hovedet på sømmet.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 03 2
Capture One Mobile

Tanken bag den mobile version er, at fotografen kan arbejde med billederne på farten og fortsætte på computeren senere. Brugerfladen er ikke identisk, men alle, der har arbejdet med Capture One i studiet, vil genkende værktøjspaletterne på iPad-versionen, som af praktiske grunde er mulige at skjule og hente frem på pegeskærmen, når man har brug for dem.

Capture One Mobile er kompatibelt med Apple Pencil, så man kan retouchere med præcision, og billederne kan overføres til Cloud File Transfer, så man får adgang til valgte billeder på flere enheder.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 05 3
Cloud File Transfer

Det fungerer omtrent på samme måde som Lightroom Mobile for iPad, og man har adgang til alle de mest brugte redigeringsfunktioner i mobilversionen af Capture One.

Man kan redigere jpeg- eller raw-filer fra stort set alle kameraer og dele dem med kunder eller på sociale medier. Man kan også uploade dem via Cloud File Transfer.

Capture One Mobile kan downloades nu. Man får en uges gratis prøveperiode, og derefter koster det 55 kroner pr. måned at abonnere. Capture One siger i øvrigt, at der snart kommer opdateringer, som giver tethering, lagmasker og flere funktioner, som fører Capture One Mobile i retning af funktionaliteten i desktop-versionen.

IPAD CAMPAIGN 1920x1080px 04 4
Capture One Mobile
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Foto-apps på iPad

Her er de bedste foto-apps

Fotografer, der har brug for et kraftigt værktøj, kan komme langt med en iPad og en god foto-app.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend