Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Canon EOS C400 med RF-bajonet

Video for profferne, lysstærk vidvinkel og trådløs blitz.

Skrevet af / 06/06/2024 - 13:00
Canon EOS C400 med RF-bajonet

Lad os starte med den måske mest interessante nyhed. Det nye RF 35mm F1.4L VCM, som Canon kalder et hybridobjektiv, er ifølge producenten beregnet til både stillbilleder og videooptagelser. Det har en separat blændekontrol – eller iris, som det også kaldes – med 11 lameller, som skal give mere jævne, ufokuserede baggrunde. Også kaldet bokeh.

Det lysstærke objektiv er særligt velegnet til fotografering i svagt lys, gadefotografering, bryllupsfotografering eller generel fotografering. For eksempel rejsefotografering, og selvfølgelig til videooptagelse.

Foto: Canon

Det nye 35-objektiv har to fokusmotorer, begge Nano USM-motorer, og en ny VCM, også kaldet Voice Coil Motor. Canon siger, at det skulle betyde hurtigere og mere præcis fokusering med hurtigere respons, f.eks. hvis motivet bevæger sig hurtigt på stillbilleder eller i videooptagelser.

Canon lancerer også en helt ny trådløs blitz, kaldet Speedlite EL-10, som kun vejer 284 gram og kan styres med Canons Camera Connect på mobilen.

EL-10_CameraConnect_CameraConnect linkage_31A5213 EL-10_Smartphone_R8
<
>
Foto: Canon

EOS C400

Foto: Canon

Mens både 35’eren og blitzen er beregnet for entusiaster og indholdsskabere, er det nye EOS C400 1 et fedt videokamera, velegnet til dokumentarer, udsendelser, reportager og filmoptagelser. Kameraet optager video i 6K fullframe og har en bagbelyst billedsensor med hele 16 trins dynamisk omfang.

Det har basis-ISO-værdier på 800, 3.200 og 12.800 ISO, hvis man vælger at optage i Canon Log 2 eller 3.

Foto: Canon

Kameraet har Canons RF-fatning, hvilket betyder, at det kan bruges med Canons brede udvalg af objektiver i RF-serien. På indersiden har det Dual Pixel CMOS AF II, som dækker hele billedsensoren, og det har følgefokus for dyr, ansigt, øje og krop.

Man kan optage video i 12-bit Cinema RAW Light LT/ ST/ HQ, med 4:2:2 10-bit XF-AVC eller i MP4-baserede XF-AVC S- og XF-HEVC S-formater. Kameraet understøtter naturligvis alle formater med professionel understøttelse af filnavne og metadata tilpasset detaljerede arbejdsprocesser.

Foto: Canon

Sidst, men ikke mindst. Canon lancerer også et nyt Cine Servo-objektiv, som kan leveres med RF- eller PL-fatning. Objektivet med 7x optisk zoom og 17-120 mm brændvidde er baseret på det tidligere CN7x-objektiv og har en række opdateringer for bedre ydelse og større kompatibilitet med virtuelle arbejdsprocesser og VFX-arbejdsflows.

Læs også Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Måske det mest avancerede i sin klasse

Billigere og med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbage

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

Scroll to Top