Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pentax 17 filmkamera

Prisbilligt filmkamera med 35 mm halvformat.

Skrevet af / 19/06/2024 - 10:05
Pentax 17 filmkamera

At holde fotos i hånden er ofte en bedre oplevelse end at se dem på en mobilskærm. Derfor er instant-kameraer eller snapshot-kameraer, som printer billederne ud, når du har taget dem, enormt populære.

Kvaliteten er dog ikke den bedste, og mange, der starter med et instant-kamera, skifter til sidst til film for at få både den taktile fornemmelse af et papirfoto og et look, der ikke er så let at opnå digitalt.

Analoge film er blevet så populære, at udvalget er større, end det har været i lang tid. Problemet er, at der næsten ikke er nogen filmkameraer at købe, undtagen på brugtmarkedet. Som er oversvømmet med analoge kameraer fra Canon, Nikon, Olympus og Pentax.

Det er ikke svært at få fat i et brugt Pentax, for eksempel, komplet med objektiv og fuldt funktionsdygtigt, for et par tusinde. Smid en 35 mm film i, og du er klar til at gå i gang.

 

(Foto: Pentax)

Efterspørgslen efter analoge kameraer er stor nok til, at Pentax begyndte at udvikle et analogt filmkamera i 2022. Resultatet er Pentax 17, et ægte analogt filmkamera til 35 mm film i halvformat. Det betyder, at kameraet optager billeder i 24 x 17 mm højdeformat i stedet for det sædvanlige 24 x 36 mm. Formatet er ikke tilfældigt valgt, da portrætformat er det mest almindelige billedformat på sociale medier, hvor mobilbilleder deles i portrættilstand.

Bonussen er, at en film med 36 billeder pludselig kan indeholde 72 billeder. Med andre ord, dobbelt så mange billeder for pengene.

(Foto: Pentax)

Pentax 17 er designet til at være nemt at bruge. Det har fuldautomatisk eksponeringskontrol og zonefokus. Indstil fokus efter symbolerne på objektivet, og kameraet vil give dig de skarpeste billeder inden for den af de seks zoner, du har valgt. ISO-følsomheden indstilles manuelt, og der er et indstillingshjul til eksponeringskompensation.

(Foto: Pentax)

Den indbyggede blitz kan slås til og fra, og den kan også bruges til lange eksponeringer, såkaldt slow sync.

Som du kan se på billedet ovenfor, er der også manuel filmfremføring på kameraet. Filmen skal også spoles tilbage, når det sidste billede er taget.

Kameraet har også sin egen bokeh-indstilling, som ganske enkelt betyder, at kameraet prioriterer den størst mulige blændeåbning til defokuserede baggrunde.

(Foto: Pentax)

Objektivet har en fast brændvidde, der svarer til 25 mm f3,5 i 35 mm-format, hvilket, når vi taler om halvformat, giver det samme udsyn som en 37 mm vidvinkel.

Kameraet er ret kompakt, måler 127 × 78 × 52 mm og vejer kun 290 gram uden film og det lille 3V CR2-batteri, der bruges til lysmåling og automatisk eksponeringskontrol.

Pentax 17 vil være i butikkerne i løbet af juni til en pris på 4.349 kroner, hvilket er ret billigt for et nyt analogt filmkamera.

pentax-17-7_596c6f4d-bb94-4d33-973c-9f04a93fa5b7_693x.jpg pentax-17_516d9401-0cd3-4137-a64d-0b9767f80705_693x.jpg
<
>
Læs også Pentax K-5 IIs Når man skræller alt overflødigt væk og kun koncentrerer sig om kvaliteten, kan resultatet blive enestående.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Måske det mest avancerede i sin klasse

Billigere og med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbage

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

Scroll to Top