Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Canon EOS R1 nærmer seg

Lanceres i 2024.

Skrevet af / 19/05/2024 - 12:00
Canon EOS R1 nærmer seg

De har længe sagt, at jo da, der kommer et flagskib over EOS R3, det tager bare længere tid. Men nu nærmer det sig. Canon skriver i en pressemeddelelse, at det nye flagskib – som naturligvis skal hedde EOS R1 – vil blive lanceret hen mod udgangen af 2024.

Der står ikke ret meget mere, bortset fra at et helt nyt billedbehandlingssystem med avanceret deep learning vil give kameraet ”utrolig hurtig og præcis motivgenkendelse”. Alt tyder på, at Canon målretter kameraet mod sport og action, for der står også:

“… Eksempelvis i boldsport, hvor flere motiver krydser hinanden, vil hovedmotivet blive fulgt kontinuerligt, selv om en anden spiller løber direkte ind foran hovedmotivet. Desuden genkender AF-funktionen ‘Action Priority’ motivets bevægelser ved hurtigt at analysere motivets status. I situationer under en kamp, hvor det er svært at forudsige, hvad der vil ske, vil denne funktion automatisk tjekke spillerens bevægelse – f.eks. når der skydes til en bold – og registrere, hvilken spiller der er hovedmotivet. Funktionen skifter også omgående AF-rammen, hvilket hjælper fotografen med at fange de afgørende øjeblikke i kampen.”

Kameraet får også Canons DIGIC X-processor og en nyudviklet DIGIC Accelerator-billedprocessor, som er drevet af en ny CMOS-billedsensor i fuldformat.

Foto: Canon

Kameraet vil sandsynligvis sætte en ny standard for billedkvalitet og autofokus, og der vil jeg mene, at det skal præstere bedre end EOS R3 med en 24 Mp stablet CMOS-billedsensor, som skyder serieoptagelser med en hastighed på 30 billeder i sekundet og har 1/64000s som hurtigste lukkertid.

Kameraet testes i øjeblikket i marken, og det er sandsynligt, at der vil være flere af dem i brug ved dette års EM i fodbold i juni og juli og ved OL senere i Paris.

Læs også Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Scroll to Top