Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nikon Z6III speeder op

Udviklet med teknologi fra flagskibet Nikon Z9.

Skrevet af / 17/06/2024 - 14:05
Nikon Z6III speeder op

Da Nikon lancerede Z6 og Z7, var det sidstnævnte, der var rettet mod sport, dyreliv og action. En lille opdatering til Z6II gav kameraet endnu mere hastighed og bedre autofokus, og nu gør det det igen. Denne gang er meget af ydeevnen hentet fra øverste hylde, idet flagskibet Z9 har været donor for nogle af de tekniske forbedringer i Nikon Z6III.

Læs også Klassens bedste allround-kamera Nikon har lyttet til kritikken og perfektioneret Z6 II, som med ét er blevet et af de bedste kameraer, der til at købe.

Vigtigst af alt er den stærkt forbedrede autofokus, som har avanceret motivgenkendelse og fungerer ned til -10 EV for video og stillbilleder. Den holder fast i motivet som en rovfugl på jagt, og i en kort test under lanceringen havde den ingen problemer med at fokusere på en løber, der kom lige mod kameraet.

(Foto: Lasse Svendsen)

Kameraet har, hvad Nikon kalder verdens første delvist stablede CMOS-billedsensor i full frame. Vi venter stadig på en detaljeret teknisk forklaring på, hvad delvist stablede betyder. Vi er blevet lovet en i god tid inden en test af kameraet, men kort fortalt scannes hele billedfladens pixelområde, og en del af dataene sendes direkte til kameraets EXPEED 7-processor.

(Foto: Lasse Svendsen)

Kameraet har en ny søger med 5,76 Mp opløsning og DCI-P3 farveskala. Den opdateres med 60 billeder i sekundet, og søgeren har en lysstyrke på hele 4.000 nit. Hvilket er ret enestående. Touchskærmen, der kan drejes og vippes, har en opløsning på 2,1 Mp.

Det optager op til 120 fps uden problemer med rullende lukker (10 MP DX-format JPEG) eller 60 fps (24 MP fuldformat JPEG). Du kan optage 6K- og 5,4K-video direkte fra kameraet samt 4K UHD-film, der er oversamplet fra 6K. Du kan også optage film i 240p for at få en ægte slowmotion-effekt.

Læs også Trækker motivet meget nærmere Nikons ekstreme telezoom er både billig og god.

Det er også muligt at optage 32-bit lyd, og kameraets eksterne mikrofonindgang kan bruges som linjeindgang til lyd. En ny 8-trins billedstabilisator er blevet tilføjet til fokuspunktstabiliseringen, som stabiliserer området omkring det aktive fokuspunkt.

Foto: Lasse Svendsen

Lagring sker med et CFexpress Type B-kort, og kortpladsen accepterer også XQD-kort, mens pladsen ved siden af understøtter UHS-II SD-kort. Kameraet kan bruges med Nikons nye MB-N14 batterigreb, som har USB ind til opladning og USB ud til opladning af f.eks. en mobiltelefon.

Nikon Z6 III_6 copy Nikon Z6 III_6
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)

 

Kamerahuset vejer kun 750 gram og er vejrforseglet og kuldebestandigt ned til -10 C. Det har også fået nogle ergonomiske forbedringer. Blandt andet er grebet fra tommelfingeren til forsiden af fingrene blevet dybere og bedre formet, og preview-knappen er flyttet ned under firevejskontrollen på højre side af skærmen.

Nikon Z6III kommer først i handlen i juli 2024 til en pris på 22.990 kroner for kamerahuset.

Læs også Et helt fantastisk kamera Nikon Z9 er det bedste professionelle kamera, vi har testet. Det siger ikke så lidt.
Z6III_24-70_4_front34r_MB-N14_50033 Z6III_back_50033 Z6III_BF-N1_front_50033 Z6III_hero_50033 Camera_Pre Release Capture_Mobile_50033 (1) MB-N14_front_50033 Z6III_24-70_4_front34l_50033
<
>
(Foto: Nikon)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Måske det mest avancerede i sin klasse

Billigere og med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbage

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

Scroll to Top