TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu kommer Adobe Lightroom til iPad’en

Adobes glimrende fotoredigeringsprogram Lightroom er endelig klar på iPad, og synkroniserer dine billeder på tværs af platforme.

forfatter
Publiceret 11/04/2014 - 10:04

Adobe Lightroom er populært hos både amatører og professionelle. Det er langt billigere end Photoshop, og mere rendyrket, når det gælder billedredigering. Desuden har det omfattende støtte for billedbiblioteker og opdateres jævnligt med råfilstøtte og små og store forbedringer.

Nu kommer Lightroom endelig til tablets også. I første omgang gælder det iPad, og app’en er gratis. Men man skal enten have eller oprette et medlemskab i Adobes Creative Cloud eller Photoshop Photography Program.

Når det er på plads, kan man bruge Lightroom Mobile-versionen på iPad’en på omtrent samme måde som Lightroom på en Mac.

lightroom_lr-mobile_ipad_edit_snapshots_to_raw

Lightroom Mobile-brugere vil genkende de vigtigste værktøjer fra Lightroom 5 på tabletten, og de kan boltre sig i omfattende funktioner for professionel billedredigering.

Man kan også redigere råfiler, og billedefilerne synkroniseres automatisk med Lightroom 5 på pc eller Mac, og man kan arbejde videre billederne på iPad’en, også når man er offline.

Det er selvfølgelig muligt at importere billeder fra iPad’ens billedbibliotek og fra tilsluttede kameraer eller hukommelsekort, så man kan redigere i Lightroom Mobile.

Al billedredigering er non-destructive, det vil sige, at man ikke komprimerer filene på ny, hver gang en ændring lagres. Og det er muligt at vælge originalversionen.

Mobil-versionen gør det endelig muligt at have de billeder med sig, som man har arbejdet med, og samtidig kan man lave nye versioner, som vil ligge klar på Mac’en, når man kommer tilbage til kontoret. Det er blandt andet praktisk for professionelle, som skal vise billeder for kunder, og lave ændringer live, mens kunden ser på.

lightroom_lr-mobile_ipad_camera_roll

Med Photoshop Photography Program får man adgang til de nyeste versioner af Photoshop CC og Lightroom, løbende opgraderinger, 20 GB cloudlagring for fildeling og samarbejde, den nyeste version af Adobe Bridge og en Behance ProSite. Tilmelding koster  91 kr. om måneden og forudsætter, at man tegner et årsabonnement.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Optag god lyd i marken DJI Mic lover kabelfri studielyd i knaphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt speciel zoom Sonys nye normalzoom er usædvanlig.
lbpluss
Den fedeste zoom, vi har set 10x ultra-telezoom til fuldformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fuldformatkameraer, vi savler over Panasonics kompakte fuldformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebaseret autofokus. S5IIX giver yderligere heftige videofunktioner.
lbpluss
Guide til analoge kameraer At fotografere analogt er enormt populært. Her er de kameraer, vi anbefaler.
Følg Lyd & Billede