TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Snart slippes Katla løs på Netflix

Om få uger er der premiere på Netflix’ første islandske originalserie.

forfatter
Publiceret 23/05/2021 - 14:45

Streaming-giganten Netflix fortsætter sin velgennemtænkte strategi med at give seerne stadig mere lokalt produceret indhold.

Den 27. maj kommer 2. sæson af den norske ungdomsserie Ragnarok, og allerede tre uger senere kan vi blive underholdt af endnu en nordisk serie – og den er instrueret af ingen ringere end Baltasar Kormákur!

Netflix har netop udsendt en teaser til den nye serie Katla, den første Netflix-serie fra Island.

1. sæson vil bestå af otte episoder og lanceres globalt på streaming-tjenesten den 17. juni.

Skaberne af den mystiske og psykologiske sci-fi-serie er den internationalt anerkendte instruktør Baltasar Kormákur (101 Reykjavík, Contraband, Everest) samt Sigurjón Kjartansson.

(Foto: Netflix)

Et år efter et enormt udbrud fra den undersøiske vulkan Katla er freden og roen i den lille by Vik forandret for altid.

Samtidig med at indbyggerne evakuerer området, blotlægger den smeltende is mystiske ting, der har ligget frosset inde i gletsjeren i tusindvis af år, og det medfører konsekvenser, som ingen kunne have forudset.

(Foto: Netflix)

Gríma leder stadig efter sin søster, der forsvandt, da udbruddet startede. Efterhånden som håbet om at finde hende svinder ind, begynder indbyggerne i det omkringliggende område at få besøg af uventede gæster.

Det kan være, at der ligger noget skjult under gletsjeren, som ingen havde regnet med …

Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer
<
>
(Foto: Netflix)

Blandt de medvirkende er Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki, Björn Thors, Haraldur Ari Stefánsson, Birgitta Birgisdóttir, Helga Braga Jónsdóttir, Björn Ingi Hilmarsson, Aldís Amah Hamilton, Hlynur Atli Harðarson, Aliette Opheim og Valter Skarsgård.

Læs også Frisk præmis, halvbagt udførelse Netflix’ første norske spillefilm har store ambitioner og et fascinerende plot, men svigter desværre på centrale punkter.

Vi glæder os allerede – og vender tilbage med en anmeldelse af serien så hurtigt som muligt.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend