Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nordisk serie-bonanza på Prime Video

Prime Video har forsynet sig godt fra vingeskudte Viaplays garagesalg.

Skrevet af / 10/02/2024 - 13:20
Nordisk serie-bonanza på Prime Video

Der er et gammelt og lidt brutalt ordsprog, der lyder: “Den enes død, den andens brød“.

Hvilket er meget beskrivende for, hvad der sker i vores hjemlige streamingverden, nu hvor Viaplay er nede med et solidt hold i ryggen.

Corona bragte sygdom og død med sig, men også social distance, lockdown og massive mængder af tid tilbragt inden for husets fire vægge. En potent cocktail, der resulterede i en hidtil uset vækst for streamingtjenester som Netfix, Disney+, HBO, Prime Video og Viaplay.

Men efter festen var der nogen, der skulle betale regningen – og som vi alle ved, vokser træerne ikke ind i himlen.

Læs også Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

Da vi kom tilbage til det normale, stagnerede ikke bare abonnementsvæksten for streamingtjenesterne, men de fleste oplevede en brutal tilbagegang. Da de stod tilbage med oppustede produktionsbudgetter, der var tilpasset en ekspansiv vækstkurve, måtte håndbremsen trækkes eftertrykkeligt.

Vores nordiske streamingtjeneste, Viaplay, havde det nok værst af dem alle og oplevede et decideret annus horribilis i 2023. Efter et styrtdyk på aktiemarkedet, nedskæringer og salget af arvesølvet er Viaplay på mange måder blevet reduceret. Men også giganter som HBO Max, Disney+ og Netflix har været nødt til at skære betydeligt i deres budgetter for indholdsproduktion.

Læs også Viaplay sælger ud af arvesølvet! En hårdt presset streamingtjeneste sælger nu ud af kerneindhold

Siden sidste efterår har Viaplay nærmest kørt et garagesalg og endda solgt ud af “arvesølvet” som Pørni og (kommende) Ronja Røverdatter.

Nu er det Jeff Bezos & Co, der har været på shoppingtur. Prime Video har sikret sig hele ni nordiske originalserier fra Viaplay.

Bullshit. (Foto: Prime Video)

Prime Video har siden starten været stærk på sit bagkatalog samt egenproducerede serier og film. Blandt andet repræsenteret af den dyreste tv-serie nogensinde: Ringenes Herre – Magtringene (2022).

Streamingtjenesten har ikke været lige så stærk på lokalt produceret nordisk indhold. Ganske vist er der blevet lanceret en række realityserier i de senere år (Good Luck Guys, Girls of Oslo). Men med den store aftale med Viaplay har Prime Video pludselig et solidt nordisk fodaftryk i sin portefølje.

Læs også Special effect-bonanza! Kan tidens absolut dyreste TV-serie virkelig indfri de enorme forventninger?

Blandt de titler, der kommer til Prime Video, er Bullshit med Alba August og Marco Ilsø, Furia – sæson 2 med Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann, Harald og Sonja, Fæstning Norge, In the Name of Love og Jana – Mærket for livet med Madeleine Martin og Pernilla August.

Den nyligt underskrevne aftale sikrer Prime Video eksklusive rettigheder til serierne på det nordiske marked og træder i kraft fra april.

Jana. (Foto: Prime Video)

Spændingsserien Furia, thrilleren Jana – Mærket for livet (baseret på den populære bog af Emelie Schepp) og dramaet Bullshit, der udspiller sig i 1980’ernes bikersubkultur i København, lanceres alle eksklusivt på Prime Video allerede den 19. april i år.

Aftalen omfatter også eksisterende titler som Hånd i hånd, Furia – Sæson 1, Lykkebugten, Honour og Okkuperet, blandt andre.

Det nye nordiske indhold bliver en del af dit almindelige Prime Video-abonnement.

Viaplay-titler som nu kommer på Prime Video

En begejstret administrerende direktør for Prime Video Nordics, Martin Backlund, siger i pressemeddelelsen:

Denne milepælsaftale med Viaplay er i tråd med vores langsigtede strategi om at investere i Prime Video Nordics og styrker streamingtjenesten som en førsteklasses underholdningsdestination. Kombineret med vores partnerskab med Nordisk Film, hvor vi leverer de bedste nordiske film, styrker vi nu vores kontinuerlige engagement i lokalt indhold i regionen.

Andreas Hjertø, Head of Content for Prime Video Nordics, tilføjer:

Vi er begejstrede for at tilføje disse lokalt producerede originale tv-serier, udviklet af de bedste nordiske skabere og med populære nordiske talenter, til vores line-up. Vi udvikler og forbedrer hele tiden vores udvalg af gode serier og film, og vi ser frem til at glæde vores kunder med disse fantastiske titler.

Læs også Kærlighed at dø for! Det hævdes, at deres farligste mission er ægteskabet - men der er overraskende lidt gnist i den nye version af Mr. & Mrs. Smith.

Med andre ord, rigtig gode nyheder for Prime Video-abonnenter og en fjer i hatten for Jeff Bezos – men hvordan Viaplay har tænkt sig at fastholde de nuværende abonnenter, ligner mere og mere en gåde på linje med Da Vinci-koden…

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

0
Scroll to Top