Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Viaplay-serie om Norges kongepar

Viaplay er begyndt at filmatisere kærlighedshistorien om Harald og Sonja.

Skrevet af / 10/06/2023 - 09:03
Viaplay-serie om Norges kongepar

Vores nordiske streamingtjeneste, som mandag oplevede det største kursfald nogensinde på Stockholmsbørsen, fortsætter sin imponerende produktion af lokalt indhold.

Hvornår lancerer Viaplay en dramaserie om den virkelige historie om, hvordan det nuværende norske kongepar, Harald og Sonja, blev et par og de udfordringer, de stod over for undervejs – en kærlighedshistorie, der var tæt på at kaste Norge ud i en konstitutionel krise.

Læs også Aflyst! Efter kun to sæsoner af noir-krimien Perry Mason trækker HBO stikket.

De norske stjerneskuespillere Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell spiller det unge kronprinspar, og Anders Baasmo og Anneke von der Lippe spiller kong Olav og Sonjas mor, Dagny Haraldsen.

Viaplay er netop gået i gang med optagelserne til den nye serie.

 

Harald og Sonja (Foto: Viaplay)

Dramaserien Harald og Sonja fortæller den fantastiske historie om nutidens norske kongepar, og hvordan de kæmpede i ni lange år for deres kærlighed til hinanden.

Serien skildrer, hvordan de mødtes og holdt liv i det umulige forhold. Der var stor modstand fra folket, pressen, regeringen og kong Olav. For at de kunne gifte sig, var de afhængige af kongens velsignelse.

I den norske grundlov står der, at “en arveberettiget prins eller prinsesse ikke må gifte sig uden kongens tilladelse”, og aldrig før havde en europæisk tronarving giftet sig med en borgerlig. En kronprins, der gifter sig med en borgerlig, vil sende chokbølger gennem den politiske ledelse og de europæiske kongehuse.

Læs også Mere Pørni! Viaplay lover mere tragikomik fra Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni.

Sindre Strand Offerdal spiller rollen som kronprins Harald. Det store talent har allerede fyldt scener på Nationalteatret i Norge. I pressemeddelelsen uddyber det unge talent:

Kong Harald er kendt for sin grundlæggende menneskelighed. Det er let at se hans personlighed skinne igennem institutionen, med et glimt i øjet og en ægte menneskelig nysgerrighed. Vi skal igennem en omfattende rejse, der strækker sig over mange år, og jeg vil gerne portrættere en person, ikke en kopi. Der er selvfølgelig en dyb respekt og en følelse af ærefrygt, men jeg håber at tage nogle risici, som jeg tror, Hans Majestæt selv ville gøre.

Han er meget spændt på at begynde optagelserne til det, der bliver en af de største Viaplay-produktioner til dato.

Den første sæson kommer til at bestå af fire episoder.

Harald og Sonja (Foto: Viaplay)

Gina Bernhoft Gørvell spiller rollen som Sonja, og hun har imponeret som skuespiller på Det Norske Teatret. Hun siger, at hun går til rollen med ærefrygt:

Dette er en historie om to mennesker, der kæmper for kærligheden gennem mange år, med mange op- og nedture. At begge er til stede i dag gør, at man går til materialet med ærefrygt og respekt, så jeg er glad, men selvfølgelig også nervøs for at skulle portrættere en person, som næsten alle kender og har et forhold til.

Anders Baasmo Christiansen (Exit) har allerede erfaring i rollen som kronprins Olav fra Kongens Nej, og skal nu spille ham som kong Olav.

Anneke von der Lippe (Troll) skal spille Sonjas mor, Dagny Haraldsen.

Læs også Sidste snif med kliken Efter tre sæsoner begynder både hovedpersonerne og serien at vise træthedstegn. Den sidste sæson er dog værd at se.

Serien om kongeparret er skrevet og instrueret af Vibeke Idsøe, kendt for blandt andet Jagten på Nyrestenen, 37 ½ (37 og et halvt) og Løvekvinden.

Head of Drama hos Viaplay Group, Camilla Rydbacken, har store forventninger til serien:

Historien er som taget ud af et eventyr. Det tog tid for samfundet at acceptere det nye kronprinspar, men kærligheden vandt til sidst. Harald og Sonja har alle forudsætninger for at blive en stor international seerfavorit for alle, der elsker unikke og ægte kærlighedshistorier.

Læs også Alle vil se Troll! Den norske katastrofe-/monsterfilm har fundet sit globale publikum.

Harald og Sonja forventes at få premiere på Viaplay  i løbet af 2025. Formentlig i den første halvdel af året.

Det er muligt, at Viaplay med Harald & Sonja aspirerer til Nordens The Crown, og i så fald tror vi, at de ville servere os en langt mere “eksplosiv” serie ved at fortælle historien om den næste generation af den norske kongefamilie: Den utrolige historie om Prinsesse Märtha Louise – kendt som “englehviskeren” og hendes kæreste Durek Verrett, der er selvudnævnt “shaman”.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Scroll to Top