Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Rekordtal for norske Troll

Den norske katastrofe-/monsterfilm har fundet sit globale publikum.

Skrevet af / 14/12/2022 - 17:01
Rekordtal for norske Troll

Der er kun gået knapt to uger siden Netflix-premieren på den norske monster-katastrofefilm Troll, og nu afslører streaminggiganten, at den har opnået et rekordstort globalt publikum.

Instruktør Roar Uthaug slog igennem med den norske gyser Frit vildt i 2006. I 2015 kom så monsterhittet, katastrofefilmen Bølgen; og selv topfolk i Hollywood spærrede øjnene op.

I Troll kaster han sig over ældgamle norske folkeeventyr og med mytologi som bagtæppe, når vi tager på vaskeægte troldejagt i selskab med den driftige palæontolog Nora (Ine M. Wilmann), den pertentlige stabschef på statsministerens kontor, Andreas, den charmerende macho-kaptajn Kris, samt Noras eremit af en far, folkloristen Tobias Tidemann.

Læs også Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Og noget må Uthaug & co. have gjort rigtigt, for verden rundt har Netflix-abonnenterne taget den norske spillefilm til sig!

Filmen havde kun lige haft premiere, da den begyndt opstigningen på Netflix’ toplister fra land til land. Allerede i løbet af den første uge var filmen den mest populære i bl.a. USA. Samlet set kunne Netflix opsummere premiereugen med, at Troll var alle tiders mest sete ikke-engelsksprogede film.

Totalt nåede Troll op på ret utrolige 76 millioner afspilningstimer den første uge. Nu har Troll slået endnu en imponerende rekord.

Troll (Foto: Netflix)

Manuset er skrevet af Espen Aukan, og i hovedrollerne finder vi Ine M. Wilmann, Gard B. Eidsvold, Kim Falck, Mads S. Pettersen, Anneke von der Lippe, Fridtjov Såheim og Dennis Storhøi.

Højt oppe i Norges nationalromantiske Dovrefjeld arbejder ivrige ingeniører på et innovativt transportprojekt. Men da en tordnende dynamitsalve affyres, vågner der noget i fjeldets dybeste indre. På sin vej mod slottet efterlader monsteret skræk, kaos, død og fordærvelse i sine gigantiske fodspor …

Læs også Julehygge i det brutale, vilde Vesten? Disse serier/film kan du streame i december - og nu kommer 1923!

I løbet af den første uge toppede Troll Netflix-listerne i 87 ud af de 89 lande, som nettjenesten Flixpatrol.com indsamler data til toplisterne fra.

Etter knapt to ugers visning er Troll nu den mest sete ikke-engelsksprogede film på Netflix gennem tiderne!

Troll. COURTESY OF NETFLIX © 2022 Troll_3 Trolls Troll Troll Troll Troll
<
>
Troll (Foto: Netflix)

 

Ifølge gårsdagens opdaterede seertal fra Netflix fik Troll yderligere 52 millioner timers streaming i sin anden uge, dvs. i alt 128.000.000 streamingtimer globalt de første 12 dage.

Med en sådan udvikling og exceptionel vækst i seertallene kan Troll meget vel holde den unikke rekord i lang tid. Og har man allerede set filmen, så ved man, at der henimod slutningen hintes meget kraftigt om en potentiel opfølger …

Troll (Foto: Netflix)

I en pressemeddelelse kommenterer Uthaug rekordtallene:

“Jeg havde aldrig troet, at vores norske troldefilm skulle nå så bredt ud over hele verden.”

Producenterne Espen Horn og Kristian S. Sinkerud fra filmselskabet Motion Blur tilføjer:

“Vi er overvældede, ydmyge og glade, men mest af alt stolte, over at verden trykker vores ‘Troll’ til sit bryst.”

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Scroll to Top