Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pørni forlænges med to nye sæsoner!

Viaplay lover mere tragikomik fra Henriette Steenstrups uforlignelige Pørni.

Skrevet af / 27/04/2023 - 08:53
Pørni forlænges med to nye sæsoner!

Henriette Steenstrups hjertebarn, Pørni, tog både nordiske seere og kritikere med storm.

Steenstrups selvkomponerede serie kom virkelig som en dark horse forrige år. I december i fjor var Viaplay klar med den tredje sæson – som vi troede var den afsluttende.

Læs også Tragikomedie-dronningen Endnu en gang byder Henriette Steenstrup på fortræffeligt, hjertevarmt tragikomisk hverdagsdrama.

I dag bringer Viaplay den glædelige nyhed, at Pørni-serien forlænges med to nye sæsoner!

null Pørni, sesong 4-5_1 (2) Pørni, sesong 4-5_1 (3) Pørni, sesong 4-5_1 (4)
<
>
Pørni, sæson 4-5. (Foto: Netflix)

Steenstrup spiller alenemoren Pernille ‘Pørni’ Middlethon med to krævende teenagedøtre, en introvert nevø, en nyfrelst homo-far (Nils Ole Oftebro) og et mentalt krævende job i børneværnet.

Pørni har nået en alder, hvor bryster ikke længere måles i skålstørrelse, men i meter. Fem år efter sin grimme skilsmisse fra den egocentriske forfatter Finn (Jan G. Røise) har hun stadig et særdeles anstrengt forhold til det modsatte køn samt to krævende og fordringsfulde døtre.

Pørni, sæson 4-5 (Foto: Viaplay)

Viaplay bekræfter i dag, at Pørni får to nye sæsoner næste år. Optagelserne er netop gået i gang i Oslo, og handlingen i den nye sæson finder sted to år efter afslutningen af tredje sæson.

Læs også Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.

I forbindelse med indspilningsstarten fortæller Steenstrup:

Pørni har været et glædesmaraton lige fra starten, og det bliver fantastisk at optage to nye sæsoner med en filmfamilie, som jeg elsker så højt. Det er det bedste og mest skræmmende i verden at få lov til at fortsætte historien om familien Middlethon, og det er et ansvar, jeg på ingen måde tager let på. Men nu hvor heldigvis flere end mig er blevet vilde med slænget, glæder jeg mig til at følge Hanna, Sigrid og Leos rejse ind i voksenlivet og ikke mindst Ole Johan og Pørnis sædvanlige kamp med det, der er selve livet.

Sæson samler tråden op to år efter, at vi sidst mødte Middelthon-familien, når Pørni på et fly fra Trondheim løber på Bjørnar (Gunnar Eriksson), der igen er ved at flytte og på vej tilbage til hovedstaden. Nyheden vækker imidlertid ikke de gamle romantiske følelser hos Pernille, der har fået sig en ny kæreste – og et bonusbarn.

Hannah (Vivild F. Berg) er lykkedes med at komme ind på medicinstudiet og klarer sig godt på skolen, men har det ellers svært, både fysisk og psykisk. I klassisk Hannah-stil stiller hun sig selv spørgsmålet: Hvorfor betale i dyre domme for et svampeinficeret kollektiv, når man kan få rent tøj og mad serveret hjemme?

Lillesøsteren Sigrid (Ebba J. Öberg) skal starte i 10. klasse og har haft en kjæreste i to år, samtidig med at hun er ved at udvikle sig til et stort keepertalent.

Pørni, sæson 4-5 (Foto: Viaplay)

En række kendte ansigter fra de foregående sæsoner kommer også tilbage i de nye sæsoner: Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eriksson, Deniz Kaya og Jon Ranes. Derudover møder vi nye karakterer, spillet af Mees Borgman, Ada Othilie Eide, Ole Stavrum og Jake Simmance.

Hallvar Witzø har instrueret, mens Henriette Steenstrup står for manus. Pørni er en af Viaplays allerstørste successer, og serien har domineret norske TV-prisuddelinger de seneste par år.

Foreløbig er der ingen konkret premieredato for sæson 4 og 5, det nærmeste vi kommer det er i løbet af 2024.

Læs også Kevin Costner forlader Yellowstone To store egoer er oppe mod hinanden i Yellowstone - nu er Costner-exit bekræftet.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Lyd & Billede
Scroll to Top