Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Viaplay sælger Ronja Røverdatter til ærkekonkurrenten

En hårdt presset streamingtjeneste sælger nu ud af kerneindhold

Skrevet af / 15/12/2023 - 16:40
Viaplay sælger Ronja Røverdatter til ærkekonkurrenten

Efter et år, der ikke kan karakteriseres som andet end annus horribilis for den nordiske streaminggigant Viaplay, har de nu startet et omfattende “garagesalg”.

Før og under coronapandemien skruede streamingtjenesten op for indholdsproduktionen til et uholdbart niveau i et forsøg på at erobre markedsandele og få et (lokalt) forspring i forhold til internationale giganter som Disney+, Netflix og Prime Video.

Efter et formidabelt fald i omsætningen og et efterfølgende fald i aktiekursen på op til 90 % i løbet af det seneste år, blinker alle advarselslamper nu rødt i Stockholm, og bremserne er trukket med fuld kraft!

Serier og film aflyses eller sælges hurtigere, end den norske prinsesse Märtha Louises kæreste, Shaman Durek kan lancere nye “behandlingsmetoder”.

Læs også Ny nordisk serie på SkyShowtime SkyShowtime kommer med en imponerende vinter- og forårslancering, herunder en ny nordisk serie med Tobias Santelman og Alexandra Rapaport i hovedrollerne.

Tidligere i december blev det annonceret, at Viaplay havde solgt den færdig-indspillede serie Veronika (med Tobias Santelmann og Alexandra Rapaport i hovedrollerne) til SkyShowtime. Det aktuelle salg chokerer dog markedet i langt højere grad.

I efteråret sidste år annoncerede Viaplay med stor fanfare genindspilningen af Ronja Røverdatter i serieformat.

Kerstin Linden, “Ronja Røverdatter”. (Foto: Viaplay)

En af Astrid Lindgrens mest populære bøger, Ronja Røverdatter, blev filmatiseret i 1984 og blev en kæmpe succes i biografen og senere på TV.

Viaplay lovede os en nyfortolkning af bogen med en serie over to sæsoner på i alt 12 afsnit. Den oprindelige plan var, at den skulle have premiere på Viaplay i 2023.

Seriens skaber er Hans Rosenfeldt (Broen), og Lisa J. Larsson har instrueret. Hovedpersonerne er Kerstin Linden (som Ronja), Jack B. Henriksson (som Birk) og Christopher Wagelin (som Mattis, Ronjas far). Men nu vil ingen af Viaplays abonnenter kunne streame serien, da den er blevet solgt til – NETFLIX!

Ronja Røverdatter. (Foto: Viaplay)

I pressemeddelelsen udtaler manden bag serien, Hans Rosenfeldt:

Jeg er så glad for, at Ronja Røverdatter har fundet et nyt hjem.

Netflix lover, at serien får global streamingpremiere engang i 2024.

Læs også Stærkeste sæson hidtil! Med tredje runde af det socialrealistiske komediedrama Pørni, leverer Steenstrup sin stærkeste sæson.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

Premiere i dag!

Comeback kid?

Viser musklerne!

Disney+ med Apple Vision Pro

Dansk druk på amerikansk!

0
Scroll to Top