TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix introducerer spatial audio til alle enheder

Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.

forfatter
Publiceret 08/07/2022 - 13:22

Netflix har netop annonceret, at streamingtjenesten i de kommende dage begynder at udrulle 3D-lyd, også kaldet spatial audio, til dele af produktkataloget.

Allerede sidste år lancerede Netflix understøttelse af spatial audio til iPhone og iPad, men fra nu af vil alle typer af enheder kunne afspille det filmiske lydformat. Udgangspunktet er et nyt samarbejde, Netflix har indgået med Sennheiser.

Læs også Apple-brugere får 3D-lyd fra Netflix med Spatial Audio Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart nyde Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

Takket være Sennheisers såkaldte AMBEO 2-Channel Spatial Audio-teknologi er Netflix nemlig fremover i stand til at få almindelige stereohøjttalere til at levere et lydbillede, som angiveligt skal komme tæt på ægte surround sound.

AMBEO 2-Channel Spatial Audio fungerer ved at hente oplysninger fra det surround sound- eller Dolby Atmos-lydspor, der er tilgængeligt for det valgte indhold, og mixe det ind i stereolyden for på den måde at skabe et 3D-lignende lydbillede.

Netflix Spatial audio
(Foto: Peter Gotschalk)

For at finde indhold på Netflix, der understøtter den nye lydoplevelse, skal man blot skrive “spatial audio” i søgefeltet i sin Netflix-app, så vil må få en liste over film og serier, der kan ses med 3D-lyd lige nu.

I skrivende stund gælder det bl.a. titler som fjerde sæson af Stranger Things, The Witcher, Red Notice og The Adam Project.

Spatial Audio vil afspille automatisk, når man ser indhold, der understøtter formatet. Og det gælder uanset hvilken type abonnement, man måtte have.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk
Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Se Havfruen genopstå! Endnu en live-spillefilm fra Walt Disneys righoldige skattekiste af animation er på trapperne.
Solid retro-krimi fra HBO Max Anden sæson om den klassiske L.A.-detektiv har fundet formen og stilen.
And the Oscar goes to ... Ruben Östlund modtog i januar tre anerkendende nominerings-nik fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I nat gik han (og resten af de nordiske nominerede) slukørede hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annoncerer premieredatoen for endnu en dansk originalserie.
Tillykke med kampdagen, kvinder! Vi fejrer kvindernes internationale kampdag - og giver dig i dagens anledning nogle gode tips til fabelagtige serier og film med stærke kvinder!
Følg Lyd & Billede