Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Netflix introducerer spatial audio til alle enheder

Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.

Skrevet af / 08/07/2022 - 13:22
Netflix introducerer spatial audio til alle enheder

Netflix har netop annonceret, at streamingtjenesten i de kommende dage begynder at udrulle 3D-lyd, også kaldet spatial audio, til dele af produktkataloget.

Allerede sidste år lancerede Netflix understøttelse af spatial audio til iPhone og iPad, men fra nu af vil alle typer af enheder kunne afspille det filmiske lydformat. Udgangspunktet er et nyt samarbejde, Netflix har indgået med Sennheiser.

Læs også Apple-brugere får 3D-lyd fra Netflix med Spatial Audio Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart nyde Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

Takket være Sennheisers såkaldte AMBEO 2-Channel Spatial Audio-teknologi er Netflix nemlig fremover i stand til at få almindelige stereohøjttalere til at levere et lydbillede, som angiveligt skal komme tæt på ægte surround sound.

AMBEO 2-Channel Spatial Audio fungerer ved at hente oplysninger fra det surround sound- eller Dolby Atmos-lydspor, der er tilgængeligt for det valgte indhold, og mixe det ind i stereolyden for på den måde at skabe et 3D-lignende lydbillede.

Netflix Spatial audio
(Foto: Peter Gotschalk)

For at finde indhold på Netflix, der understøtter den nye lydoplevelse, skal man blot skrive “spatial audio” i søgefeltet i sin Netflix-app, så vil må få en liste over film og serier, der kan ses med 3D-lyd lige nu.

I skrivende stund gælder det bl.a. titler som fjerde sæson af Stranger Things, The Witcher, Red Notice og The Adam Project.

Spatial Audio vil afspille automatisk, når man ser indhold, der understøtter formatet. Og det gælder uanset hvilken type abonnement, man måtte have.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top