TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix får understøttelse af Spatial Audio på iPhone og iPad

Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart nyde Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

forfatter
Publiceret 22/08/2021 - 19:23

Netflix lancerer understøttelse af Spatial Audio til iOS- og iPadOS-enheder. Der er tale om Apples 3D-lydformat, som fungerer med Dolby Atmos.

Nyheden kom først på Reddit og blev senere bekræftet af en Netflix-talsmand gennem 9to5Mac.

Det lader dog ikke til, at funktionen er kommet til vores breddegrader endnu. I hvert fald dukkede den ikke op for os i den nyeste version af Netflix-app’en. Men når den kommer, skulle man let kunne slå Spatial Audio til i Kontrolcenter og så nyde Dolby Atmos med sine Apple-hovedtelefoner.

Apple Music er fuld af eksempler på musik med Spatial Audio. (Foto: Lasse Svendsen)

Kun til Apple-hovedtelefoner

Man har brug for kompatible hovedtelefoner – hvilket lige nu vil sige hørepropperne AirPods Pro og hovedtelefoner AirPods Max – hvis man også vil udnytte funktionen Head Tracking. Som gør, at lydbilledet ændrer fokus, når man drejer hovedet, hvilket skulle give en mere realistisk filmoplevelse.

Der er flere modeller fra Apple-ejede Beats, der understøtter Spatial Audio og Dolby Atmos, men ikke Head Tracking, deriblandt Beats Solo Pro, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds, Beats Studio3 og Powerbeats3 Wireless (Powerbeats4 er underligt nok ikke nævnt).

Læs også AirPods Pro får 3D-lyd Spændende opdatering til Apple AirPods Pro åbner for virtuel 3D surround-sound, inklusive understøttelse af Dolby Atmos!

Netflix er ikke først ude med Spatial Audio og Dolby Atmos, da Disney+ og Amazon Prime Video allerede understøtter det. Vi har ikke kunnet få nogen af tjenesterne til at fungere med Powerbeats Pro, selv om musiktjenesten Apple Music giver Dolby Atmos gennem disse. Så foreløbig må vi regne med, at man faktisk har brug for et par AirPods Pro eller AirPods Max.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Seriøs lyd til en rimelig pris Hvis du går et trin ned fra topmodellerne, kan du få næsten lige så god lyd for meget færre penge.
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend