TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix får understøttelse af Spatial Audio på iPhone og iPad

Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart nyde Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

forfatter
Publiceret 22/08/2021 - 19:23

Netflix lancerer understøttelse af Spatial Audio til iOS- og iPadOS-enheder. Der er tale om Apples 3D-lydformat, som fungerer med Dolby Atmos.

Nyheden kom først på Reddit og blev senere bekræftet af en Netflix-talsmand gennem 9to5Mac.

Det lader dog ikke til, at funktionen er kommet til vores breddegrader endnu. I hvert fald dukkede den ikke op for os i den nyeste version af Netflix-app’en. Men når den kommer, skulle man let kunne slå Spatial Audio til i Kontrolcenter og så nyde Dolby Atmos med sine Apple-hovedtelefoner.

Apple Music er fuld af eksempler på musik med Spatial Audio. (Foto: Lasse Svendsen)

Kun til Apple-hovedtelefoner

Man har brug for kompatible hovedtelefoner – hvilket lige nu vil sige hørepropperne AirPods Pro og hovedtelefoner AirPods Max – hvis man også vil udnytte funktionen Head Tracking. Som gør, at lydbilledet ændrer fokus, når man drejer hovedet, hvilket skulle give en mere realistisk filmoplevelse.

Der er flere modeller fra Apple-ejede Beats, der understøtter Spatial Audio og Dolby Atmos, men ikke Head Tracking, deriblandt Beats Solo Pro, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds, Beats Studio3 og Powerbeats3 Wireless (Powerbeats4 er underligt nok ikke nævnt).

Læs også AirPods Pro får 3D-lyd Spændende opdatering til Apple AirPods Pro åbner for virtuel 3D surround-sound, inklusive understøttelse af Dolby Atmos!

Netflix er ikke først ude med Spatial Audio og Dolby Atmos, da Disney+ og Amazon Prime Video allerede understøtter det. Vi har ikke kunnet få nogen af tjenesterne til at fungere med Powerbeats Pro, selv om musiktjenesten Apple Music giver Dolby Atmos gennem disse. Så foreløbig må vi regne med, at man faktisk har brug for et par AirPods Pro eller AirPods Max.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
lbpluss
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Det har du ikke fået til 1.000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei give uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Billede