TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse The Adam Project

Fornøjelig retro-sci-fi

Rapkæftede og vittige Ryan Reynolds er i sit es som tidsrejsende familiemand.

forfatter
Publiceret 11/03/2022 - 14:30
Karakter
Sci-fi
The Adam Project

Charmetrolden Ryan Reynolds er med tiden blevet typecastet i rollen som vittig, rapkæftet, ironisk og indimellem metahumoristisk Karl Smart. F.eks. i film som Deadpool og Deadpool 2, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, 6 Underground, Free Guy og Red Notice. Altid med et drenget smil, hurtige moves og en afvæbnende replik på læben.

Læs også Gaming-nørdernes våde drøm Disney har lavet en harmløs, letbenet komedie, skræddersyet til den store gamer-menighed.

Ikke alle filmene har været lige underholdende, og nogle gange bliver det også lige lovlig repetitivt. Men med The Adam Project (der har samme instruktør som Free Guy) giver han os en film, der både er sjov og spændende, og har et bankende hjerte.

Filmen fortæller historien om piloten Adam (Reynolds), som må rejse tilbage i tiden for at redde verden. I 2022 møder han en 12-årig version af sig selv, og sammen må de kæmpe imod de farer, der truer, mens de bonder og kaster den ene smarte bemærkning efter den anden af sig; og det fungerer overraskende godt.

Den unge Adam (debutanten Walker Scobell, der imponerer stort) er selvfølgelig en pusling af en dreng. Stor i kæften, men lille og splejset – alle de barske drenges mobbeoffer. Han får da også rigeligt med tæsk.

Adam er enebarn og vokser op sammen med sin omsorgsfulde mor (Garner), der ikke er kommet sig over tabet af sin mand, den afdøde videnskabsmand Louis (Ruffalo). Da han så møder den voksne version af sig selv, ser han en selvsikker, sej og handlekraftig Adam – og en række morsomme og rørende situationer opstår.

The Adam Project 10
(Foto: Netflix)

The Adam Project er blevet en spændende, sjov og ikke mindst nostalgisk film med en fin blanding af action, familiedrama og herlig 1980’er-nostalgi. Der er masser af referencer til klassiske familiefilm som War Games, Tilbage til fremtiden og E.T. Den historiske kontekst, som Netflix lykkedes så godt med i Stranger Things, er perfektioneret her.

Skurkene er endimensionelle og stereotype, og selv om vi ikke er imponeret over Catherine Keeners lidet troværdige vej til storhedsvanvid, er det netop ment som en film, der trækker en skarp linje mellem det gode og det onde. Konflikterne er malet med en bred pensel, og det er i de mellemmenneskelige øjeblikke, filmens sjæl findes.

The Adam Project 6
(Foto: Netflix)

Den voksne Adam har i årevis ledt efter sin kone, Laura (Saldana), som forsvandt i 2018 (!), og han har fået permanente ar på sjælen efter sin fars alt for tidlige død og sin mors sorg. Da den unge og den voksne Adam “genforenes”, er resultatet herligt underholdende replikker og menneskelig varme.

Læs også Giv Ruffalo en Emmy! Mark “The Hulk” Ruffalo yder en formidabel præstation som vingeskudt tvillingepar.

Reynolds og Scobell har en utrolig kemi og spiller godt op imod hinanden. Og det bliver afgjort ikke værre, når den altid gode Mark Ruffalo gør sin entré.

 

The Adam Project 2 The Adam Project 4 The Adam Project 5 The Adam Project 3 The Adam Project 7 The Adam Project 8 The Adam Project 9 The Adam Project 11 The Adam Project 12 The Adam Project 13 The Adam Project 23
<
>
(Foto: Netflix)

The Adam Project skal tages for, hvad den er: En film rettet mod et ungdommeligt publikum og med en mission om at underholde. Actionscenerne er heftige, opfindsomme og altid akkompagneret af en smart replik. Vi tror, den kan blive et stort hit på Netflix – også blandt os, der var unge i 1980’erne. Fire bundsolide stjerner!

Filmen har global premiere på Netflix den 11. marts.

The Adam Project 22 The Adam Project 16 The Adam Project 17 The Adam Project 15 The Adam Project 18 The Adam Project 19
<
>
(Foto: Netflix)
Fakta
  • Netflix
  • Release: 11. marts 2022
  • Instruktion: Shawn Levy
  • Med: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Zoë Saldana, Jennifer Garner, Catherine Keener, Mark Ruffalo
  • Genre: Science fiction
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 1:46 timer
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede