TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Free Guy

Metahumor for de indviede

Disney har lavet en harmløs, letbenet komedie, skræddersyet til den store gamer-menighed.

forfatter
Publiceret 01/10/2021 - 15:45
Karakter
Komedie
Free Guy

Mange har forsøgt sig med at kombinere de populære underholdningsgenrer film og gaming, med meget skiftende held. Free Guy er et fuldstændig utilsløret frieri til den stadig voksende gaming-menighed, hvilket helt sikkert vil give genklang på bundlinjen.

Læs også Ready Player One 3D Steven Spielberg tager et nostalgisk dyk ned i 1980’ernes popkultur, med gaming-entusiaster som den røde tråd.

The Walt Disney Company var faktisk en af pionererne inden for kombinationen af film og spil i den banebrydende Tron (1982). Her blev arkadespillere “zappet” ind i spillet i en kamp på liv og død. Steven Spielberg perfektionerede konceptet i den yderst underholdende og charmerende Ready Player One, mens Jim Carrey gav os en skrækvisionen om et 100 procent kunstigt samfund i reality show-helvedet The Truman Show.

 

Free Guy, med Ryan Reynolds i sædvanlig skødesløs komedieform, kombinerer disse begreber i en seværdig fjollefilm – men med et koncept, der garanteret primært vil appellere til gaming-nørder.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Guy (Reynolds) er en såkaldt NPC (Non-Player Character) i det GTA-agtige computerspil Free World. Det vil sige, at han er en kodet biperson, som spillerne ikke kan spille, men f.eks. skyde, køre over eller gennembanke. Problemet er bare, at Guy ikke ved, at han ikke er en rigtig person, og efterhånden begynder at udvikle en fri vilje.

(Foto: Walt Disney)

Uden for spillets verden sidder den kvalmende superkapitalist Antwan (Waititi), hvis eneste mål er at presse så meget som muligt ud af dem, der køber hans gennemkommercialiserede spil. Men bare rolig, selvfølgelig findes der også ægte idealister inden for denne kyniske branche. Her repræsenteret ved Keys (Joe “Steve Hair” Keery) og Millie (Comer). De er spiludviklere, hvis kode er blevet stjålet af Antwan, og som nu sætter alt ind på at redde Guy.

Indimellem ganske morsomt, idet der skydes med metahumor-spredehagl, og Ryan Reynolds lirer den ene platte vittighed efter den anden af sig – ikke ulig hans præstation i Deadpool. Problemet er bare, at Free Guy ikke engagerer os på samme måde og efter kort tid opleves som temmelig repetitiv. Vi føler aldrig, at der for alvor er noget på spil, og de stereotype personer er svære at identificere sig med.

FREE GUY FREE GUY FREE GUY FREE GUY FREE GUY
<
>
(Foto: Walt Disney)

Reynolds og hans drengeagtige charme har endnu en god dag på jobbet, og hans partner, sikkerhedsvagten Buddy (Howery), prøver energisk at blive en ny Kevin Heart, mens Jodie Comer er temmelig fejlcastet i rollen som Millie/Molotovgirl. Hun formår aldrig at udfylde rollen som interessant femme fatale.

Selvfølgelig pøses der på med masser af spilreferencer, som vil give enhver småbuttet, bebumset, energidrik-afhængig 16-årig orgasme. Men for os almindelige dødelige kommer hvilepulsen – eller underholdningsværdien – aldrig rigtig over middel. Tre stjerner.

Free Guy kan streames nu på Disney+.

Fakta
  • Disney+
  • Release: 29. september 2021
  • Instruktion: Shawn Levy
  • Med: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Taika Waititi, Britne Oldford
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 1:55 timer
IMDB Rating
Free Guy Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Sci-Fi | August 13, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Japanese, German
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend