AnmeldelseFast & Furious: Hobbs & Shaw

Dum og dummere støder sammen

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.
Karakter
Action
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
forfatter

Muskelbundtet Hobbs (Johnson) og den velklædte britiske slagsbror Shaw (Statham) har ævlet og kævlet gennem flere underholdende Fast & Furious-film. Indimellem relativt fornøjeligt, men to timer og 17 minutter med mundhuggeri på børnehaveniveau faktisk i overkanten!

Plottet er latterlig infantilt, uoriginalt, fuld af huller og direkte uinteressant, hvilket inden for genren og med filmens ambitionsniveau formildende nok er helt okay. Det er actionscenerne, der trækker os til Hobbs & Shaw, og her leverer filmen (for det meste) varen.

De to drengerøve må arbejde sammen for at redde verden fra en livsfarlig virus og samtidig redde Shaws søster, Hattie (Kirby), fra en grusom død. De kæmper mod et forbrydersyndikat med ambitioner om at “forbedre” menneskeheden i form af Terminator-agtige perfektionerede versioner af os selv – her repræsenteret af Idris Elba.

Så går turen verden rundt og det i et hæsblæsende tempo med det ene stunt mere spektakulært og over-the-top end det andet – men det bliver alt for repetitivt, og filmen svækkes voldsomt af de vedvarende barnlige klammerier mellem Johnson og Statham. Da det hele afsluttes med en svulstig tale fra Hobbs om, at de vinder, fordi de har hjerte, mens fjenden kun har teknologi (og det er faktisk ikke sagt med et glimt i øjet), siger vi farvel og tak.

Filmens lyspunkter er en særdeles fornøjelig Ryan Reynolds i ren Deadpool-stil samt Vanessa Kirby (The Crown) som heftig femme fatale og hårdtslående actionheltinde. Kan vi ikke få de to i hovedrollerne i den næste film? Tre kedelige stjerner.

Læs alle artikler i 1 uge for 1 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Fakta
  • 4K UHD Blu-ray
  • Release: 12. december 2019
  • Instruktion: David Leitch
  • Med: Dwayne Johnson, Jason Statham, Vanessa Kirby, Idris Elba, Helen Mirren, Eiza González, Eddie Marsan
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Tid: 2:17 timer
IMDB Rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Læs også:


Gruppetest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi
Nyhed: OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon
Anmeldelse: Jolt
Nyhed: Bose QC 45 afsløret ved en fejl
TEST: Dyson Pure Cool
Anmeldelse: Bosch, 7. sæson