TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse: Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Dum og dummere støder sammen

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.

Karakter
Action
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
forfatter
Publiceret 18/12/2019 - 09:14

Muskelbundtet Hobbs (Johnson) og den velklædte britiske slagsbror Shaw (Statham) har ævlet og kævlet gennem flere underholdende Fast & Furious-film. Indimellem relativt fornøjeligt, men to timer og 17 minutter med mundhuggeri på børnehaveniveau faktisk i overkanten!

Plottet er latterlig infantilt, uoriginalt, fuld af huller og direkte uinteressant, hvilket inden for genren og med filmens ambitionsniveau formildende nok er helt okay. Det er actionscenerne, der trækker os til Hobbs & Shaw, og her leverer filmen (for det meste) varen.

De to drengerøve må arbejde sammen for at redde verden fra en livsfarlig virus og samtidig redde Shaws søster, Hattie (Kirby), fra en grusom død. De kæmper mod et forbrydersyndikat med ambitioner om at “forbedre” menneskeheden i form af Terminator-agtige perfektionerede versioner af os selv – her repræsenteret af Idris Elba.

Så går turen verden rundt og det i et hæsblæsende tempo med det ene stunt mere spektakulært og over-the-top end det andet – men det bliver alt for repetitivt, og filmen svækkes voldsomt af de vedvarende barnlige klammerier mellem Johnson og Statham. Da det hele afsluttes med en svulstig tale fra Hobbs om, at de vinder, fordi de har hjerte, mens fjenden kun har teknologi (og det er faktisk ikke sagt med et glimt i øjet), siger vi farvel og tak.

Filmens lyspunkter er en særdeles fornøjelig Ryan Reynolds i ren Deadpool-stil samt Vanessa Kirby (The Crown) som heftig femme fatale og hårdtslående actionheltinde. Kan vi ikke få de to i hovedrollerne i den næste film? Tre kedelige stjerner.

Fakta
  • 4K UHD Blu-ray
  • Release: 12. december 2019
  • Instruktion: David Leitch
  • Med: Dwayne Johnson, Jason Statham, Vanessa Kirby, Idris Elba, Helen Mirren, Eiza González, Eddie Marsan
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2019
  • Tid: 2:17 timer
IMDB Rating

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Se den nye Avatar-trailer Nu er teaser-traileren til James Camerons længe ventede (?) fortsættelse af megasuccesen Avatar her.
Mere svensk kærlighed på vej Til sommer kommer 2. sæson af den herlige svenske feelgood-serie.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend