TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Michael Connelly går fra Amazon til Netflix

Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.

forfatter
Publiceret 15/01/2021 - 11:02

I februar 2015 kom den første originale TV-serie til Amazon Prime. Baseret på Michael Connellys kriminalromaner fik vi en fortræffelig Titus Welliver i hovedrollen som den kompromisløse efterforsker Harry Bosch.

Titus Welliver i “Bosch”. (Foto: Amazon Prime)

Herhjemme er Bosch også blevet vist på HBO Nordic.

Læs også Endnu en solid Bosch-sæson I sin 6. sæson viser krimiserien om L.A.-drabsefterforskeren Harry Bosch få svaghedstegn, men der er heller ikke meget, der minder om fornyelse.

Den syvende og sidste sæson af Bosch er nu næsten færdigindspillet, og Connelly tager Bosch-universet med sig over til streaming-konkurrenten Netflix.

Connelly har skrevet hele 22 bøger (den sidste, The Night Fire, udkom i 2019) om arbejdsnarkomanen med hang til at operere i gråzoner, Hieronymus “Harry” Bosch; men han har også skrevet en bogserie om hans halvbror Mickey Haller.

Sels bøger er der indtil videre udkommet om Haller, og derudover har han haft biroller i flere af Bosch-bøgerne.

Den første bog (2005), The Lincoln Lawyer, blev filmatiseret i 2011 med Matthew McConaughey i hovedrollen som den gadesmarte advokat med kontor i en Lincoln Town Car.

 

Connelly har nu afsløret, at han helt siden september har arbejdet som manuskriptforfatter på begge serier.

Oprindelig havde Michael Connelly indgået aftale om Haller-serien med CBS, men de droppede serien, lige før indspilningerne skulle gå i gang, da coronapandemien ramte filmindustrien som en flodbølge i begyndelsen af marts. Nu har Reed Hastings & Co. taget handsken op.

Læs også Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

Den “kreative” forsvarsadvokat Mick Haller tager imod enhver klient – som er betalingsdygtig. Stort set alt af småkriminel karakter, såsom prostituerede, narkosager og vold. Connelly tager os med ind i den amerikanske juras irgange, smutveje og smuthuller – smuthuller, som få kender bedre end Haller. En advokat, der tror på, at alle har ret til en forsvarer, og som går mindre op i, om de faktisk er skyldige eller ej.

Veteranen David E. Kelley er producent på serien, mens Manuel Garcia-Rulfo har hovedrollen som Mickey Haller. Garcia-Rulfo havde en af rollerne i The Magnificent Seven.

Matthew McConaughey i “The Lincoln Lawyer” (2011). (Foto: Star Media Entertainment)

Indspilningerne af The Lincoln Lawyer starter (efter planen) i L.A. i løbet af marts og får premiere på Netflix i slutningen af året.

Connelly kan dog afkræfte, at vi vil se Harry Bosch dukke op som en birolle i den nye serie på grund af benhård konkurrence mellem streaming-giganterne.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede