Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Kevin Costner er ude – men Rip fortsætter i Yellowstone-opfølgeren

Efterfølgeren til Yellowstone begynder at tage form.

Skrevet af / 12/06/2024 - 12:01
Kevin Costner er ude – men Rip fortsætter i Yellowstone-opfølgeren

Som vi har skrevet om i utallige artikler i løbet af det seneste år, har der i længere tid været krig i Yellowstone-lejren – og det er allerede afgjort, at seriens største stjerne, Kevin Costner, forlader serien, og at serien indstilles efter sæson 5.

I maj meddelte produktionsselskabet Paramount, at optagelserne til den (stærkt forsinkede) sidste sæson faktisk er i gang.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

Westernserien Yellowstone udspiller sig i dagens Montana og centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-families kvægdynasti og alle dens intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Kevin Costner, “Yellowstone, sæson 5” (Foto: SkyShowtime)

Familiens overhoved er John Dutton, fremragende portrætteret af Costner.

Gennem knap fem sæsoner har vi fulgt kampen for at bevare gården, kvægdriften og familiens traditionelle levevis – med alle tænkelige midler.

Rip Wheeler (Cole Hauser), Kayce Dutton (Luke Grimes) og John Dutton (Kevin Costner), “Yellowstone, sæson 5” (Foto: SkyShowtime)

Seriens skaber er Taylor Sheridan, som efter megasuccesen med Yellowstone er blevet en af de mest magtfulde serieproducenter i Hollywood.

I efteråret 2022 kom første del af Yellowstone, sæson 5 – og alt åndede (tilsyneladende) fred og ro i Montana – med en forventet premieredato for anden del af sæsonen i februar ’23.

Men så kom der en strøm af lækager om konflikter, hvor de to store egoer, serieskaber Taylor Sheridan og hovedrolleindehaver Kevin Costner, tørnede sammen.

 

Siden da er konflikten kun eskaleret, fra Costner trak sig officielt fra serien i april 2023, til klimakset i maj sidste år, hvor det blev besluttet, at Yellowstone stopper!

Efter at Costner trak sig / fik sparket (afhængigt af hvilken version du tror mest på), var Paramount hurtig til at annoncere en ny opfølgningsserie til Yellowstone: 2024.

I april sidste år bekræftede produktionsselskabet, at karakterskuespilleren Matthew McConaughey havde skrevet kontrakt på en hovedrolle i den kommende serie (sandsynligvis som en Dutton).

Den nye spin-off-serie 2024 skal være en slags fortsættelse af Yellowstone-universet, ikke en prequel-historie (som 1883 og 1923).

Og apropos de mange spin-off-serier, så er det ifølge Costner (i et nyligt interview med GQ) netop Sheridans fokus på dem snarere end hovedserien, der var den oprindelige årsag til forsinkelsen af Yellowstone, sæson 5, del II:

Other shows became more important […] The scripts never came. And so then at one point they said to me that we don’t have an ending or anything. I said, “Well, if you want to kill me, if you want to do something like that, I have a week before I start. I’ll do what you want to do”.

Læs også Vil tilbage i sadlen! Nu er Costner kommet på andre tanker og har et stærkt ønske om at fortsætte i Yellowstone-rollen som John Dutton.

I et interview med The Hollywood Reporter bekræftede CBSViacoms CEO Chris McCarthy, at selskabet havde skrevet kontrakt med McConaughey til Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Derimod siges konflikten mellem Costner og Sheridan at have stået på så længe og være blevet så betændt, at Sheridan efter sigende har skrevet hans karakter ud af serien. Desværre ser det nu ud til, at der er gået så lang tid, at McConaugheys indtræden i Montana også hænger i en tynd tråd.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under optagelserne til “Yellowstone” (Foto: Paramount)

Men med eller uden McConaughey kommer der en efterfølger til Yellowstone (dog ikke i år) – og nu er det bekræftet, at flere af Yellowstones nøglepersoner fortsætter på hesteryg.

John Duttons altmuligmand og svigersøn, Rip Wheeler (Cole Hauser), hans iltre og uregerlige datter, Beth Dutton (Kelly Reilly) og sønnen Kacey Dutton (Luke Grimes), har angiveligt alle sagt ja til at fortsætte i deres ikoniske roller.

Læs også Skruen strammes! I sin tredje omgang står fixeren Mike McLusky over for sine største udfordringer i den helvedesagtige fængselsby - og leverer en djævelsk god sæson.

Anden del af Yellowstone, sæson 5, har efter planen premiere den 10. november i år. Vi forventer ikke, at optagelserne til 2024 (eller hvad den nu ender med at hedde) begynder før tidligst i det nye år.

Uanset hvad er hensigten med serien at videreføre den unikke Yellowstone-stemning, -stil og -karakterer – men hvor godt Sheridan & Co vil klare sig uden seriens stjerne, Costner, er endnu uvist …

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

PS. Lawmen: Bass Reeves er den nyeste af Taylor Sheridans serier (som kan streames på SkyShowtime), de andre er: PS.:

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top