Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sæson 3

Mere intens end nogensinde

I sin tredje omgang står fixeren Mike McLusky over for sine største udfordringer i den helvedesagtige fængselsby - og leverer en djævelsk god sæson.

Skrevet af / 05/06/2024 - 00:05
Mayor of Kingstown, sæson 3
Tor Aavatsmark

Mens den “kolde krig” stadig raser i Camp Yellowstone, hvor det stadig er usikkert, om Kevin Costner vender tilbage for at afslutte serien, har serieskaberen Taylor Sheridan haft mere end rigeligt at se til med sine mange andre serieprojekter.

En af dem, Mayor of Kingstown, er en af de bedste krimiserier i nyere tid. Nu er den længe ventede tredje sæson her, ganske uventet.

Sæson 3 kommer som noget af en overraskelse, simpelthen fordi sidste sæson var ret afsluttende, men ikke mindst fordi der længe var stor usikkerhed om, hvorvidt hovedrolleindehaveren Jeremy Renner (Avengers: Endgame) ville være i stand til at vende tilbage i rollen som fixeren Mike McLusky efter en næsten dødelig sneplovsulykke i januar sidste år.

Læs også Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.

Mayor of Kingstown dramatiserer det enorme fængselssystem i Kingstown, Michigan (en by med 40.000 indbyggere, hvor ”alle” de indfødte passer på de 20.000 indsatte). Alle, på begge sider af loven, opererer i gråzoner, alt og alle kan købes, og systemet avler korruption og tvivlsomme studehandler.

 

Manden, der holder sammen på det hele og fungerer som ”diplomat” mellem politiet, de indsatte, narkohandlerne og fængselssystemet, er den tidligere indsatte og nu selvstændige Mike McLusky (Renner).

Hans lillebror Kyle (Taylor Handley) er i den lokale politistyrke, og derhjemme venter hans brors højgravide kone. Men før barnet kan komme til verden, har de en masse lort at opklare i gaderne, i fængslet, i familien og i konfrontationen med den russiske mafia, som terroriserer byen.

Nu hvor den hensynsløse mafiaboss Milo er ryddet af vejen, og de værste optøjer i fængslet er slået ned, truer nye farer den hårdt prøvede by. Som Mike kortfattet fortæller den sårede ”spurv” Iris (Emma Laird): ”Det eneste sted, jeg ikke vil have, at du er, er i Kingstown.”

Jeremy Renner og Emma Laird, “Mayor of Kingstown. sæson 3”. (Foto: SkyShowtime)

I bund og grund handler Kingstown om det dysfunktionelle, gennemkommercialiserede amerikanske fængselssystem, hvor de indsatte ses som en vare, som ejerne kan tjene penge på. Efter den voldelige opstand er fængselsdirektøren blevet frygtsom og handlingslammet – noget, som fangerne forstår at udnytte.

Den nye ”chef” bag murene, den gamle forbryder Merle (Richard Brake), beordrer det ene mord efter det andet. Tingene bliver betydeligt værre, da urene stoffer begynder at florere blandt de indsatte og på gaden – og fangerne falder om som fluer på en varm sommerdag.

Samtidig træder en ny russisk gangster ind på scenen for at udfylde Milos sko, og Konstantin Noskov (Yorick van Wageningen) er en langt mere psykopatisk og kompromisløs mafioso end sin forgænger. I velkendt stil beslutter Mikes, at angreb er det bedste forsvar…

Læs også Vil tilbage i sadlen! Nu er Costner kommet på andre tanker og har et stærkt ønske om at fortsætte i Yellowstone-rollen som John Dutton.

Sheridan & Co har strammet skruen et par takker i denne omgang. Alt er (om muligt) lidt hurtigere, voldsommere og mere eksplicit. De kriminelle og dem, der skal håndtere dem, har rykket grænserne og går ikke af vejen for de mest forfærdelige handlinger – alt sammen for at sikre kontrol og profit. Selv den normalt besindige Bunny (Tobi Bamtefa) ser ud til at være faret vild.

Og manden, der skal sætte dem alle på plads og fortælle dem, hvem der er den rigtige ”borgmester”, og som er fuldstændig uundværlig for dem alle, er Mike McLusky.

Mayor of Kingstown, sæson 3. (Foto: SkyShowtime)

Med Kingstown spiller Renner sin bedste rolle nogensinde, og han er perfekt castet som den lidt blaserte, desillusionerede mand, der ikke har noget at miste, har en ægte give-away-mentalitet, men som samtidig har hjertet på rette sted. For at slappe af fra alt det bullshit og de spøgelser, han skal konfrontere, genoptager han sit forhold til statsadvokaten.

Da almindelige borgere begynder at tage loven i egen hånd, er samfundet ved at falde helt fra hinanden.

301- Soldier's Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart
<
>
Mayor of Kingstown, sæson 3. (Foto: SkyShowtime)

Mayor of Kingstown er Sheridans upolerede, rå, brutale og ubarmhjertige blik på alt det, der er galt med fængselssystemet i USA i dag. På trods af nogle åbenlyse overdrivelser føles det hele ubehageligt realistisk.

Og det er ikke kun narkohandlerne og morderne, der er blandt de rådne æbler i kurven, flankeret af en skydegal politistyrke.

Mayor of Kingstown, sæson 3. (Foto: SkyShowtime)

Det hele toppes med en skarp, intelligent og velfungerende dialog samt skuespillere i topklasse på alle niveauer. Fotograferingen og klipningen bidrager til det intense og gribende drama. Kingstown formår at trække os ind i den brutale handling.

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

Desværre havde pressen ikke adgang til mere end de første tre afsnit i denne omgang, men hvis de resterende syv holder et lige så højt niveau, er serien på vej mod topkarakter. 5 bundsolide stjerner.

Sæson 3 af Mayor of Kingstown har premiere den 6. juni på SkyShowtime.

Mayor of Kingstown, sæson 3. (Foto: SkyShowtime)
Karakter
Mayor of Kingstown, sæson 3

Fakta:

 • SkyShowtime
 • Release: 6. juni 2024
 • Instruktør: Nina Lopez-Corrado
 • Medvirkende: Jeremy Renner, Taylor Handley, Emma Laird, Hugh Dillon, Tobi Bamtefa, Derek Webster, Nishi Munshi, Hamish Allan-Headley, Natasha Marc, Richard Brake, Denny Love, Paula Malcomson
 • Genre: Krim
 • Land: USA
 • År: 2024
 • Tid: 7:45 t.
 • Karakter: 5
 • IMDb

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top