TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Første trailer til Avatar 2

Nu er teaser-traileren til James Camerons længe ventede (?) fortsættelse af megasuccesen Avatar her.

forfatter
Publiceret 09/05/2022 - 20:40

Det har taget sin tid, men nu er den første trailer til Avatar 2 her.

I dag har 20th Century Fox udsendt en teaser-trailer til Avatar: The Way of Water, som filmen hedder på engelsk. Det bliver James Camerons første efterfølger til Avatar (2009), den mest indbringende film nogensinde.

Avatar 2 får biografpremiere den 14. december.

Avatar 2 8
(Foto: 20th Century Fox)

Mere end et årti efter begivenhederne i den første film fortæller Avatar: The Way of Water historien om familien Sully – Jake, Neytiri og deres børn – de tragedier, der følger dem, og hvor langt de må gå for at beskytte hinanden og holde sig i live.

Filmen er instrueret af James Cameron og produceret af Cameron og Jon Landau.

På rollelisten ses bl.a. Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement og Kate Winslet.

Samtidig meddeler Disney, at de vil relancere Avatar i biograferne til efteråret.

Avatar 2 5 Avatar 2 2 Avatar 2 3 Avatar 2 4 Avatar 2 6
<
>
(Foto: 20th Century Fox)

Digitalt tjuhej

I 2009 skrev den maniske instruktør James Cameron filmhistorie med sit visuelle mesterværk Avatar. 3D-teknologien var på sit højeste, alle snakkede om det, og billetsalget til 3D-film i biograferne var rekordhøjt. På den årlige CES-messe i Las Vegas i 2010 var 3D det eneste, TV-producenterne talte om.

Hvis man ville boltre sig i den nye teknologi i egen stue, måtte man ikke alene investere i et nyt flagskibs-TV, men også være forberedt på at brænde 3.000-5.000 kroner af på 3D-briller til hele familien. Ovenikøbet var der risiko for, at man ikke kunne bruge sine 3D-briller, hvis naboen inviterede til 3D-filmaften, og han havde et andet TV-mærke.

Vi indrømmer det gerne: Vi var imponeret og blev revet med af den visuelt storslåede film Avatar, men var dog også så fremsynede, at vi i anmeldelsen skrev:

“Hvis man skræller alt det digitale tjuhej og 3D-effekterne væk, sidder man tilbage med en ganske ordinær, ja faktisk ret klichépræget historie om kampen mellem det gode og det onde i en fjern, fjern galakse.”

Det lader dog ikke til, at Cameron tog særlig notits af vores anmeldelse, men snarere fokuserede på de astronomiske billetindtægter, for de sidste 13 år har canadieren arbejdet på efterfølgere til sit sci-fi-epos. Og ja, vi taler om efterfølgere i flertal – hele fire af slagsen.

Læs også Corona: Biografernes nådestød? Lockdown i USA giver os et fattigt biograftilbud.

Filmene har løbende fået nye premieredatoer, og selv om det er rigtigt, at corona-helvedet har udskudt biografpremieren på de fleste storfilm de sidste to år, så må vi lige minde om, at Avatar 2 oprindelig havde planlagt premiere i 2014!

Avatar 2 7
(Foto: 20th Century Fox)

I forbindelse med afslutningen af optagelserne udtalte Cameron:

Covid hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. (…) …that doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver Avatar 2, we’ll just start working on finishing Avatar 3. So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.

Læs også Alle de nye streaming-titler i maj Disse film og serier kan du streame i maj – og nu vender Stranger Things tilbage!
Stranger Things sesong 4 1

Premieredatoen for Avatar 2 er sat til den 14. december 2022, så der venter stadig en del post production-arbejde.

Og der er mere at se frem til:

  • Avatar 3: 2024
  • Avatar 4: 2026
  • Avatar 5: 2028
Avatar 2 9
(Foto: 20th Century Fox)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede