TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

USB-sticks så hurtige som en harddisk

Gem data på USB lige så let som på en disk. Kingston Data Traveler Max lover op til en gigabyte i sekundet.

forfatter
Publiceret 14/07/2022 - 09:00

USB-sticks er praktiske til data, som man altid vil have ved hånden – også når netforbindelsen mangler. Denne skribent har altid haft mindst én af dem på sig, siden de første fra IBM og M Systems dukkede op i år 2000. Dengang var kapaciteten på otte megabytes.

Men USB-sticks har altid været meget, meget langsommere end rigtige harddiske.

Det har hukommelsesspecialisten Kingston lavet om på med sine Data Traveler Max-enheder, der nu både fås i udgaver med USB-C og USB-A. Begge drev udnytter den nyeste USB 3.2 Gen 2-standard, og lover rekordhøje datahastigheder på op til 1.000 MB/s ved læsning og 900 MB/s ved skrivning. Altså en hastighed, der tåler sammenligning med computerens indbyggede SSD. Det samme gør kapaciteten. Kingston Data Traveler Max fås i tre størrelser, på henholdsvis 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Prisen er i runde tal 1 krone pr. gigabyte, og der loves fem års garanti på lagerpindene.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Musemåtte med knivskarp stil Få Tron-stil på skrivebordet med Razers kæmpestore musemåtter med indbygget RGB-lys.
Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend