Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

TP-Link router med Wi-Fi 7 og direkte fiberforbindelse

TP-Link Aginet XGS-PON lover ultrahøj hastighed takket være samarbejde med Qualcomm.

Skrevet af / 24/10/2023 - 11:45
TP-Link router med Wi-Fi 7 og direkte fiberforbindelse

Wi-Fi 7 lover hurtig nethastighed. Det er i sig selv interessant, for vi kan aldrig få hastighed nok. Men forbindelsen til internettet gennem netudbyderens ethernetport bliver efterhånden en flaskehals. For den klarer “kun” 1 eller i bedste fald 2,5 gigabit i sekundet.

Nu går TP-Link i samarbejde med Qualcomm om en serie routere, der lover mulighed for helt op til 19 gigabit reel internetforbindelse. Sammen skal de to virksomheder levere Wi-Fi 7-udstyr med XGS-PON.

Hvis du ikke helt er med på, hvad i alverden XGX-PON er, så det faktisk ikke så eksotisk, som det lyder. Og du har sandsynligvis allerede en enhed med teknologien i huset.

XGS-PON er en optisk netværksteknologi, som vi kender fra den optiske fiber, der er ofte livlinen mellem internetudbyderne og din internetboks på væggen. Med samarbejdet trækkes fiberen helt ind i routeren. Og det giver mulighed for at udnytte dens maksimale hastighed.

Vi er glade for at samarbejde med Qualcomm Technologies om dette banebrydende projekt. Fremadrettet kan vi levere enestående Wi-Fi-oplevelser sammen med lynhurtigt internet og effektive tilslutningsmuligheder,” fortæller Pingji Li, der er vicepræsident for TP-Link.

Kombinationen af Wi-Fi 7 og fiber bliver tilgængelig i TP-Link XGB810v, der har otte interne antenner og skulle være i stand til at modtage signaler fra alle retninger med en kapacitet på 19 gigabits/s på tværs af tre frekvensbånd.

XGB810v er udstyret med en XGS-PON-port, hvilket giver mulighed for symmetrisk 10Gbps fiberinternetadgang. Med 1x 10 GbE WAN/LAN-porte, 4x 2,5 GbE-porte og 1x USB 3.0-port tilbyder XGB810v-routeren fænomenal fleksibilitet til hurtige og stabile netværk.

Pris og tilgængelighed

Hvad XGB810v kommer til at koste, ved vi ikke endnu, men den bliver tilgængelig i løbet af foråret 2024. Og derefter kan vi begynde at vente på, at internetudbyderne vil opgradere hastigheden fra de 1000 Mb/s, der er maksimum i dag.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top