Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Spacetop er en AR-bærbar med 100″ virtuel skærm

I stedet for en fysisk skærm leveres den bærbare computer med AR-briller.

Skrevet af / 19/05/2023 - 14:40
Spacetop er en AR-bærbar med 100″ virtuel skærm

Firmaet Sightful fra Tel Aviv i Israel har lanceret en bærbar computer uden fysisk skærm. I stedet består Spacetop, som produktet hedder, af den nederste del af en typisk laptop, inklusive et tastatur i fuld størrelse, mens de medfølgende og skræddersyede NReal-briller projicerer en 100″ virtuel skærm i brugerens synsfelt.

Spacetop
Den virtuelle skærm får et areal på 100″, så der bliver plads til masser af vinduer og apps. (Foto: Sightful)

Konfigurationen minder mest af alt om en smartphone. Spacetop drives således af en Snapdragon 865 CPU parret med en Adreno 650 GPU, 8 GB RAM og 256 GB lagerplads, hvilket placerer den i samme klasse som nogle af de smartphones, der allerede er i stand til at drive AR-briller.

Bærbare computere er det centrale element i vores daglige arbejdsliv, men teknologien har ikke udviklet sig i takt med den moderne “road warrior”-mentalitet, hvor man arbejder fra hvor som helst, og hvor privatlivets fred er vigtig. Samtidig er augmented reality en lovende teknologi, der endnu har til gode at finde sit daglige anvendelsesområde,” siger Tamir Berliner, medstifter af Sightful.

Spacetops batteritid vil være på godt fem timer, oplyser producenten, mens den halv-virtuelle bærbare computer også understøtter Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1 samt 5G.

Spacetop
Den øverste halvdel mangler. I stedet leveres Spacetop med AR-briller, der projicerer en 100″ virtuel skærm i brugerens synsfelt. (Foto: Sightful)

Indtil videre vil Sightful kun producere et begrænset antal af Spacetop, som kan købes af 1.000 særligt interesserede brugere. Man kan ansøge om at blive blandt de 1.000 første købere her. Prisen er endnu ukendt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top