Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Seagate Mozaic 3+: Med plads til mere end 30 TB

Med over 30 TB lagerplads nægter Seagate at afskrive magnetiske harddiske.

Skrevet af / 28/01/2024 - 09:05
Seagate Mozaic 3+: Med plads til mere end 30 TB

Seagate har netop lanceret en harddisk med mere end 30 TB lagerplads.

En harddisk gemmer data på flere tynde pladelag. Den nye disk bruger en teknologi kaldet HAMR (heat-assisted magnetic recording), for at opnå en ekstrem tæthed på 3 TB pr. disklag.

Ifølge Seagate producerer den nye harddisk 55 procent lavere CO2-udledning pr. terabyte og 40 procent bedre strømeffektivitet end traditionelle harddiske. Dette gør den velegnet til cloud storage og datacentre, som er målgruppen.

Læs også Harddisk med en million års holdbarhed I en tid hvor lagringsmedier skifter hurtigere, end du kan sige Sony Memory Stick, er de der håndterer atomaffald afhængig af at lagre data i titusinder af år. Held og lykke!

Bruger laservarme

Harddisken hedder Mozaic 3+ og bruger laservarme til at skrive til diskene, som har ekstrem høj magnetisk koercitivitet. Det vil sige med minimal nedbrydning af de magnetiske imprægneringer, hvilket yderligere muliggør tættere lagring af data.

Endnu større kapacitet

Seagate rapporterer, at de allerede oplever stor efterspørgsel efter de nye harddiske fra kunder indenfor cloud storage og datacentre. Seagate planlægger at øge kapaciteten yderligere i de kommende år med sigte på 40 TB i 2026 og 50 TB i 2028.

Med den enorme mængde data, der genereres i verden, er behovet for lagerkapacitet eksplosivt. Seagates nye harddiske er et kvantespring i datatæthed, beregnet til at kunne følge med efterspørgslen i temmelig lang tid fremover.

Seagate Mozaic 3+: Pris og tilgængelighed

Vi ved endnu ikke hvornår, og for hvor meget, du kan købe en Mozaic 3+ harddisk. Hvad vi ved er, at de i første omgang kommer med hhv. 24, 30 og 32 TB lagerplads.

Mere information: seagate.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top