Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Rygte: Microsoft Surface Go 4 får ARM-processor

Dette års version af Microsofts ultraportable 2-i-1-maskine springer ifølge et rygte Intel-processoren over til fordel for Snapdragon.

Skrevet af / 25/04/2023 - 17:13
Rygte: Microsoft Surface Go 4 får ARM-processor

Microsofts egen hardware i Surface-serien omfatter alt fra Surface Laptop og mere normale notebook-computere, til Surface Go, en hybrid mellem en tablet og en ultrabærbar computer. Sidstnævnte imponerede os ikke i vores test, hvilket i høj grad skyldtes den sølle Pentium-processor.

Nu sladrer hjemmesiden Windows Central om, at den kommende Surface Go 4 ikke længere vil have en hård dual-core Pentium-processor, men noget radikalt andet. Den siges at have en Snapdragon 7c-processor, som er Qualcomms processor til budgetcomputere. Ellers er Qualcomm kendt for sine mobil-chipsæt, senest Snapdragon 8 Gen 2.

Foto: Windows Central

Desværre siges processoren – som egentlig er en SOC-enhed, en såkaldt System On a Chip – ikke at have bedre ydeevne end den nuværende, så købere frarådes kraftigt at købe budgetmodellen. SOC-enheden giver dog mulighed for 5G, hvilket ville være første gang, Microsoft kunne tilbyde hurtig mobilforbindelse med Surface Go. Ifølge Windows Centrals kilde skulle Surface Go 4 få mindre designændringer, men beholde størrelsen.

Skribenten har også hørt, at Microsoft vil supplere dette års Surface Pro-model med en mindre 11-tommer model. Den skal i størrelse ligne Surface Go, men have smallere skærmkanter og selvfølgelig være mere kraftfuld.

Kilde: Windows Central

Læs også:

Microsoft Surface Go 3

Et mislykket kompromis mellem laptop og tablet

Dårligere som tablet end Androids tablets, og den bliver lige så dyr som en bedre laptop, hvis du opgraderer den.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Se! En laptop der kun findes i augmented reality!

Laptop med sværvægtskræfter

Affaldsbjerg af Chromebooks

Surface Go med mobilprocessor?

Rekordbøde til Seagate

Verdens tyndeste!

Scroll to Top