Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Qualcomm lancerer Snapdragon 8 Gen 2

Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.

Skrevet af / 16/11/2022 - 16:22
Qualcomm lancerer Snapdragon 8 Gen 2

Amerikanske Qualcomm leverer mobilprocessorer til de fleste af verdens førende producenter af Smartphones. Nu er firmaet klar med den seneste i rækken, nemlig Snapdragon 8 Gen 2, som vi kan regne med at se i kommende topmobiler allerede senere på året.

Snapdragon 8 Gen 2’s CPU er en 64-bit, 4 nm chip (ligesom den nyeste Apple A16 Bionic, som sidder i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max) og har otte kerner, herunder en primær 3.2 GHz Cortex X3.

CPU’en suppleres af en ny Adreno GPU, som lover 25% hurtigere grafikydelse samt formindsket strømforbrug.

Snapdragon 8 Gen 2 leveres selvfølgelig også med 5G, mere overraskende er det, at processoren kommer med Wi-Fi 7. For nok er Wi-Fi 6E først nu for alvor ved at finde vej til forbrugernes hjem, men i og med, at mange brugere beholder deres smartphone i længere tid, gør Wi-Fi 7-understøttelsen smartphones med Qualcomms nye processor mere fremtidssikre.

Snapdragon 8 Gen 2
(Foto: Qualcomm)

Kunstig intelligens (AI) bliver vigtigere og vigtigere i moderne smartphones – ikke mindst i forhold til kameraet, hvilket Googles nyeste Pixel 7 Pro er et godt eksempel på – og derfor lover Qualcomm også, at Snapdragon 8 Gen 2 kommer med markant forbedret AI-ydelse.

Ifølge Qualcomm vil producenter som Asus, Motorola, OnePlus, Sony og Xiaomi inden længe lancere nye smartphones baseret på Snapdragon 8 Gen 2.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Mobil med basale funktioner er målrettet skærmtrætte unge

Airtags til Android

Indbygget dashcam i Pixel?

Nye hjælpemidler til jagt fra Garmin

Bedre hjerteovervågning med Galaxy Watch

Skab video og musik på din iPad

Scroll to Top