TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Qualcomm lancerer Snapdragon 8 Gen 2

Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.

forfatter
Publiceret 16/11/2022 - 16:22

Amerikanske Qualcomm leverer mobilprocessorer til de fleste af verdens førende producenter af Smartphones. Nu er firmaet klar med den seneste i rækken, nemlig Snapdragon 8 Gen 2, som vi kan regne med at se i kommende topmobiler allerede senere på året.

Snapdragon 8 Gen 2’s CPU er en 64-bit, 4 nm chip (ligesom den nyeste Apple A16 Bionic, som sidder i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max) og har otte kerner, herunder en primær 3.2 GHz Cortex X3.

CPU’en suppleres af en ny Adreno GPU, som lover 25% hurtigere grafikydelse samt formindsket strømforbrug.

Snapdragon 8 Gen 2 leveres selvfølgelig også med 5G, mere overraskende er det, at processoren kommer med Wi-Fi 7. For nok er Wi-Fi 6E først nu for alvor ved at finde vej til forbrugernes hjem, men i og med, at mange brugere beholder deres smartphone i længere tid, gør Wi-Fi 7-understøttelsen smartphones med Qualcomms nye processor mere fremtidssikre.

Snapdragon 8 Gen 2
(Foto: Qualcomm)

Kunstig intelligens (AI) bliver vigtigere og vigtigere i moderne smartphones – ikke mindst i forhold til kameraet, hvilket Googles nyeste Pixel 7 Pro er et godt eksempel på – og derfor lover Qualcomm også, at Snapdragon 8 Gen 2 kommer med markant forbedret AI-ydelse.

Ifølge Qualcomm vil producenter som Asus, Motorola, OnePlus, Sony og Xiaomi inden længe lancere nye smartphones baseret på Snapdragon 8 Gen 2.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Et ur til træning Et utroligt robust træningsur med en batteritid, der slår de fleste andre. At det derudover både er klimavenligt og stilfuldt gør bestemt ikke noget.
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan nu købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.
Nu bliver Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd, chat-oversættelse og gratis VPN.
På jagt efter ny mobil til jul? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
Ny opdatering for Garmin-brugere Garmin offentliggør funktionsopdateringer til flere af sine sportsure og cykelcomputere.
En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Følg Lyd & Billede