Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

Vi kårer

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro er den bedste mobil, vi nogensinde har testet.

Skrevet af / 01/11/2022 - 12:00
Apple iPhone 14 Pro

Med et helt nyt kamera og nye funktioner er iPhone 14 Pro den mobiltelefon, alle andre producenter skal slå. Hvis de kan. For dette års model er ikke kun hurtigere end sin forgænger, den er også en bedre kameramobil end tidligere. 

Et helt nyt 48 megapixel kamera og forbedret billedbehandling giver skarpere billeder med flere detaljer og mindre støj. Med indbygget billedstabilisering får du den bedste videokvalitet i klassen, og nu kan du filme i Dolby Vision HDR med 4K-opløsning. 

Det udskældte indhak, det passive sorte felt øverst på skærmen, er blevet omdøbt til Dynamic Island og er ikke længere passivt. Nu kan feltet bruges til noget fornuftigt, såsom at vise alarmer, beskeder eller musikafspilning blandt meget andet. 

På 14 Pro og den større 14 Pro Max kan skærmen altid være tændt. Derefter skrues lysstyrken og skærmhastigheden ned for at spare strøm, mens du kan se klokkeslæt, vejr, dato eller hvad du ellers har valgt at vise på den konfigurerbare startskærm. 

Kollisionsdetektoren fra Apple Watch er også inkluderet i iPhone 14 Pro. Den bruger accelerometeret i mobiltelefonen til at registrere pludselige stød, som kan opstå, hvis du kommer ud for et uheld. Så ringer den til alarmcentralen og pårørende for dig, hvis du ikke selv reagerer. 

Den nye iPhone 14 Pro er ikke bare hurtigere end sin forgænger, den er meget bedre på stort set alle områder undtagen opladningshastighed. De fleste bemærker måske ikke, at mobiltelefonen er hurtigere, men alle vil straks se, at kameraerne er blevet bedre. Især det nye 48 Mp kamera, som ved brug af ProRaw giver fotografen en billedkvalitet, vi ikke har set magen til fra en mobiltelefon. Apple Cinematic-video i 4K er en fornøjelse at bruge, og Dynamic Island er en velkommen opfindelse, som vi ikke vidste, vi havde brug for. 

At mobiltelefonen også skal være nemmere at reparere virker betryggende. Den største ulempe er egentlig den høje pris. Især hvis du vælger versionen med 1 terabyte lagerplads, som man kun har brug for, hvis man aktivt fotograferer i ProRaw og filmer i ProRes.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Danmark får sin egen brancheforening

Dansk-svensk samarbejde om forbrugerelektronik.
Læs mere
Scroll to Top