Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny PC-processor fra Qualcomm slår Apples M1

Apples forspring i forhold til konkurrenterne er faldende, i takt med at Qualcomm begynder at nærme sig M2-ydeevnen.

Skrevet af / 29/10/2023 - 18:45
Ny PC-processor fra Qualcomm slår Apples M1

For tre år siden chokerede Apple computerverdenen, da de kastede Intel-processorerne på porten efter 14 års samarbejde. I stedet introducerede de deres egen ARM-baserede system-on-chip (SOC) M1, som var en hybrid processor. Den havde både højtydende kerner, når du havde brug for hestekræfter, og lav ydeevne, når du havde brug for at tage det roligt. Dette resulterede i en hidtil uset kombination af ydeevne og lavt energiforbrug.

Læs også Nye Mac’er skal knuse konkurrenterne Med helt ny processorteknologi bliver de nye Mac-modeller mange gange hurtigere.

Men nu ser det ud til, at konkurrenterne er ved at nappe dem i hælene. Qualcomm, som ellers laver Snapdragon-systemchips til mobiltelefoner, har en ny chip på vej, med tilnavnet Hamoa. Nu er præstationsmålinger lavet med benchmarkværktøjet Geekbench begyndt at dukke op.

Single-core Multi-core
Apple M1 2334 8316
Apple M2 2589 9742
Snapdragon 8cx Gen 3 1107 5893
Snapdragon 8cx Gen 4 1197 9337

Med hensyn til single-core ydeevne er M1 og M2 stadig dobbelt så hurtige. Men ved at bruge alle kerner er den nye Snapdragon 8cx faktisk hurtigere end M1, og ikke langt efter M2. Ikke overraskende er chippen udviklet af firmaet Nuvia, som består af Apple-ingeniører, der arbejdede på M1-kredsløbene. Qualcomm opkøbte Nuvia i 2021.

Ifølge analysen fra 9to5mac skal det dog bemærkes, at Snapdragon opnåede multi-core ydeevnen ved at have 50 procent flere kerner, hvilket angiveligt betyder højere strømforbrug. Derudover handler det om en chip, der først dukker op i 2024, mens M2 kom i 2022. Apple forventes at frigive deres nye M3-systemchip inden for et par måneder, og dermed vil de sandsynligvis blive førende på området igen.

Kilde: 9to5mac

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top