Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny MacBook Air

Den nye Apple M2-processor debuterer i MacBook Air.

Skrevet af / 06/06/2022 - 22:41
Ny MacBook Air

Den er hurtigere, har mindre strømforbrug og giver bedre grafikydelse, siger Apple om den nye M2-processor. Som debuterer i den nye og redesignede MacBook Air – og den opgraderede MacBook Pro.

Ifølge Apple er den nye M2-generation baseret på en 5 nm-arkitektur, som giver op til 100 GB/s hukommelsesbåndbredde, op til 24 gigabyte integreret hukommelse (mod 16 gigabyte før) og op til 35 procent bedre grafikydelse. Og ydelsen skal være 18 procent bedre i forhold til den M1-processor, som vi allerede kender.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.04.27 2048x1148 1
MacBook Air 2022. (Foto: Apple)

M2 er kernen i den nye generation af MacBook Air, som er komplet redesignet i forhold til den tidligere generation. Det kileformede design er væk; i stedet får man en pandekageflad Mac i fire farver med det magnetiske MagSafe-ladestik, to USB-C-porte til tilbehør og en hovedtelefonudgang, der kan tackle tungtdrevne hovedtelefoner med høj impedans.

Maskinen er kun 11,3 mm tyk og har en 13,6 tommers Liquid Retina-skærm, et 1080p HD FaceTime-kamera, op til 2 terabyte SSD og 24 gigabyte hukommelse samt Touch ID.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 20.06.54 2048x1156 1
(Foto: Apple)

Vi skal heller ikke glemme, at Apple også har opdateret 13 tommers udgaven af MacBook Pro. Med den samme M2-processor som i den nye Air, men her får man også Apples Touchbar over tastaturet.

MacBook Air 13.6 og MacBook Pro 13″ med M2-arkitektur bliver tilgængelige i løbet af juli. MacBook Air med M2 vil koste fra 11.499 kroner, mens en 13 tommers MacBook Pro med M2 starter på 12.499 kroner.

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.

“Vi er begejstrede over at integrere vores nye M2-chip i verdens to mest populære bærbare computere – MacBook Air og 13″ MacBook Pro,” siger Greg Joswiak, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing.

Han siger videre: “MacBook Air har fået et helt nyt design, der er bygget op om M2, og den er blevet tyndere, lettere og hurtigere med en større skærm, et bedre kamera og batteritid til en hel dag – i fire flotte farver. Kun med Apples specialudviklede chips kan det lade sig gøre at bygge en så tynd og let bærbar computer med et design uden blæsere og denne kombination af ydelse og funktioner. M2 bliver også integreret i 13″ MacBook Pro, hvor den giver utrolig ydelse, ProRes-acceleration, op til 24 gigabyte hukommelse og op til 20 timers batteritid – så vores mest bærbare computer til professionelle bliver om muligt endnu bedre.”

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top