Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kritikere tvivler på Qualcomms påstande om Snapdragon X

Flere kritikere siger, at Qualcomm oppustede ydeevnen og skjulte problemer.

Skrevet af / 29/04/2024 - 14:05
Kritikere tvivler på Qualcomms påstande om Snapdragon X

Forleden lancerede Qualcomm Snapdragon X Plus, den nyeste model i sin kommende serie af processorer til computere. Ideen er at udfordre Apples populære M-serie af processorer, som har vendt op og ned på branchen ved at levere fremragende ydeevne med lavt strømforbrug. Det har givet bærbare computere en batterilevetid, som tidligere ikke var mulig. Hvis nogen kan knække koden til at køre Windows på computere med lignende processorer, vil det være en guldgrube.

Qualcomm har på pressemøder og i reklamemateriale hævdet, at de har gjort netop det med deres Snapdragon X-arkitektur. De har vist benchmark-resultater (standardiserede performance-tests), som ser meget imponerende ud. Hvis det er sandt, kan de overgå ydeevnen i Apples chips. Samtidig hævder de, at batterilevetiden er uovertruffen.

Men der er problemer, og flere skribenter er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved Qualcomms påstande. Først og fremmest var det Charlie Demerjian fra SemiAccurate, der skrev en klumme om, hvordan Qualcomm “snød”, når det gjaldt benchmark-resultatet.

Nu har Android Authority kastet sig ind i diskussionen og går i det mindste så langt som til at sige, at de er skeptiske. De påpeger, at Qualcomm ikke vil afsløre, hvordan præstationstestene er blevet udført, og at de ikke har fået lov til at køre deres egne. De undrer sig også over, hvorfor Qualcomm ikke vil oplyse om processorernes strømforbrug.

SemiAccurates artikel hævder, at de har talt med anonyme kilder som f.eks. forhandlere, der i øjeblikket er ved at bygge de computere, der skal indeholde processoren. Det siges, at de rapporterer om en ydeevne, der kun er halvdelen af, hvad Qualcomm rapporterede. Ydelsen beskrives som på “budgetniveau”.

Vi får at se, hvad der er sandt, når de første computere med Snapdragon X og Windows for Arm bliver lanceret. For eksempel siges det, at Microsoft lancerer en Surface-laptop i maj med salgsstart i juni.

Kilde: Android Authority og SemiAccurate

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Lyd & Billede
Scroll to Top