Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Farverne er tilbage på iMac!

Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skærm og flere farver.

Skrevet af / 20/04/2021 - 21:50
Farverne er tilbage på iMac!

Men vigtigst af alt, så anvender Apple den nye M1-processor i den nye generation af iMac, som bliver tilgængelig allerede midt i maj til priser fra 11.449 kroner.

Den nye iMac, der foreløbig kommer med 24 tommers skærm, har nemlig samme processorarkitektur som MacBook Pro 13, som vi testede for nylig, og som blæste vores tidligere testmaskiner fuldstændig af banen.

Læs også Hurtigste MacBook til dato Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.

Så der er næppe nogen tvivl om, at den nye iMac bliver en lynhurtig arbejdsmaskine. I farver.

Farverne er et nostalgisk tilbageblik på de første generationer af iMac, som havde billedrørsskærme, men her er der tale om en lysstærk 24 tommers Retinaskærm med 4,5K opløsning og en opgivet lysstyrke på 500 nit.

 

Bedre kamera

Apple har endelig taget kritikken til sig og tilføjet et bedre FaceTime-kamera med 1080p video og noget af den samme teknologi, som kameraerne i de mest avancerede iPhone-modeller har.

Kameraet scanner ansigtet i flere lag og sammensætter data fra hvert af dem for at give videokvaliteten skarphed og dybde, for ikke at nævne korrekt farvebalance. Uanset belysningen rundt om.

Mikrofonerne er designet til at fokusere på tale og dæmpe andre lyde. Så er det måske endelig slut med at høre kollegerne hamre i tastaturet eller deres børn larme i baggrunden.

Dolby Atmos

Apple har også valgt en ny højttalerløsning med to par enheder, der er designet til at give klarere og mere fyldig lyd. De kan også afspille lyd i Dolby Atmos, ifølge Apple.

Den nye iMac – der kommer i seks farver ud over grå – skal have en grafikydelse, der er op til 85 gange hurtigere end den tidligere udgave, og M1-processoren får opgaverne klaret endnu hurtigere og understøtter billeder på op til 100 megapixel i Adobe Lightroom.

Den nye arkitektur betyder, at iMac kun er 11,5 mm tyk og fem kilo tung. En af grundene er, at strømforsyningen er flyttet ud og nu er en separat boks, der kobles til iMac med et magnetstik. Også kendt som MagSafe.

Den enkleste udgave har to USB-C/Thunderbolt-porte, den anden to USB-C/Thunderbolt-porte og to USB 3-porte. Ethernet-stikket til netværk er flyttet til den eksterne strømforsyning.

Touch ID

Og det er ikke alt. Man kan ikke alene vælge farve på computeren; også tastatur, mus og trackpad fås i de nye farver.

Det trådløse tastatur er udstyret med taster til spotlight, diktering, forstyr ikke og emojis (jep), og i øverste hjørne Touch ID med fingeraftrykslæsning. Som både gør det mere sikkert at bruge maskinen, lettere at betale og logge ind, og lige så let at have flere brugere med separat adgang til maskinen.

De nye iMac’er kan bestilles fra fredag den 30. april og kommer i midten af maj. De fås i syv farver og to basiskonfigurationer:

  • iMac med 7-core GPU starter ved 11.449 kroner og har en octa-core M1-processor, 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte SSD-lager samt to Thunderbolt-porte, Magic Keyboard og Magic Mouse.
  • iMac med octa-core GPU starter ved 13.199 kroner og har octa-core M1-processor, 8 gigabyte hukommelse og 256 gigabyte SSD-lager plus to Thunderbolt-porte, to USB 3-porte og Ethernet-stik, og leveres med Magic Keyboard med Touch ID og Magic Mouse. Der kommer også en version af sidstnævnte til 14.999 kroner med 512 gigabyte SSD-lager.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Lyd & Billede
Scroll to Top