TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Farverne er tilbage på iMac!

Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skærm og flere farver.

forfatter
Publiceret 20/04/2021 - 21:50

Men vigtigst af alt, så anvender Apple den nye M1-processor i den nye generation af iMac, som bliver tilgængelig allerede midt i maj til priser fra 11.449 kroner.

Den nye iMac, der foreløbig kommer med 24 tommers skærm, har nemlig samme processorarkitektur som MacBook Pro 13, som vi testede for nylig, og som blæste vores tidligere testmaskiner fuldstændig af banen.

Læs også Hurtigste MacBook til dato Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.

Så der er næppe nogen tvivl om, at den nye iMac bliver en lynhurtig arbejdsmaskine. I farver.

Farverne er et nostalgisk tilbageblik på de første generationer af iMac, som havde billedrørsskærme, men her er der tale om en lysstærk 24 tommers Retinaskærm med 4,5K opløsning og en opgivet lysstyrke på 500 nit.

 

Bedre kamera

Apple har endelig taget kritikken til sig og tilføjet et bedre FaceTime-kamera med 1080p video og noget af den samme teknologi, som kameraerne i de mest avancerede iPhone-modeller har.

Kameraet scanner ansigtet i flere lag og sammensætter data fra hvert af dem for at give videokvaliteten skarphed og dybde, for ikke at nævne korrekt farvebalance. Uanset belysningen rundt om.

Mikrofonerne er designet til at fokusere på tale og dæmpe andre lyde. Så er det måske endelig slut med at høre kollegerne hamre i tastaturet eller deres børn larme i baggrunden.

Dolby Atmos

Apple har også valgt en ny højttalerløsning med to par enheder, der er designet til at give klarere og mere fyldig lyd. De kan også afspille lyd i Dolby Atmos, ifølge Apple.

Den nye iMac – der kommer i seks farver ud over grå – skal have en grafikydelse, der er op til 85 gange hurtigere end den tidligere udgave, og M1-processoren får opgaverne klaret endnu hurtigere og understøtter billeder på op til 100 megapixel i Adobe Lightroom.

Den nye arkitektur betyder, at iMac kun er 11,5 mm tyk og fem kilo tung. En af grundene er, at strømforsyningen er flyttet ud og nu er en separat boks, der kobles til iMac med et magnetstik. Også kendt som MagSafe.

Den enkleste udgave har to USB-C/Thunderbolt-porte, den anden to USB-C/Thunderbolt-porte og to USB 3-porte. Ethernet-stikket til netværk er flyttet til den eksterne strømforsyning.

Touch ID

Og det er ikke alt. Man kan ikke alene vælge farve på computeren; også tastatur, mus og trackpad fås i de nye farver.

Det trådløse tastatur er udstyret med taster til spotlight, diktering, forstyr ikke og emojis (jep), og i øverste hjørne Touch ID med fingeraftrykslæsning. Som både gør det mere sikkert at bruge maskinen, lettere at betale og logge ind, og lige så let at have flere brugere med separat adgang til maskinen.

De nye iMac’er kan bestilles fra fredag den 30. april og kommer i midten af maj. De fås i syv farver og to basiskonfigurationer:

  • iMac med 7-core GPU starter ved 11.449 kroner og har en octa-core M1-processor, 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte SSD-lager samt to Thunderbolt-porte, Magic Keyboard og Magic Mouse.
  • iMac med octa-core GPU starter ved 13.199 kroner og har octa-core M1-processor, 8 gigabyte hukommelse og 256 gigabyte SSD-lager plus to Thunderbolt-porte, to USB 3-porte og Ethernet-stik, og leveres med Magic Keyboard med Touch ID og Magic Mouse. Der kommer også en version af sidstnævnte til 14.999 kroner med 512 gigabyte SSD-lager.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Musemåtte med knivskarp stil Få Tron-stil på skrivebordet med Razers kæmpestore musemåtter med indbygget RGB-lys.
Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend