Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2023: Computerbord med indbygget motionscykel

Skal fremme en "aktiv og bæredygtig livsstil".

Skrevet af / 05/01/2023 - 17:02
CES 2023: Computerbord med indbygget motionscykel

Så er det snart slut med at checke elpriserne, før du tænder computeren. Acer fra Taiwan har på den store elektronikmesse CES i Las Vegas netop lanceret en løsning, som kombinerer topmoderne teknologi med den allermest analoge energikilde, rugbrødsmotoren.

Ja, står det til Acer, skal du fremover kunne producere strøm til at drive og oplade din computer ved at trampe i pedalerne.

Til det formål har firmaet præsenteret produktet Acer eKinekt BD 3 Bike Desk, som i bogstavelig forstand er et computerbord kombineret med en stationær cykel.

Med eKinekt BD 3 kan du træne, mens du arbejder, og samtidig bruges den kinetiske energi fra din trampen i pedalerne til at producere strøm til computeren og andre tilsluttede enheder. En indbygget LCD-skærm og en tilhørende app holder dig opdateret med oplysninger om din træning samt hvor meget strøm, du får genereret.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
(Foto: Acer)

Som med en almindelig motionscykel nede i fitness-centret, kan du justere modstanden i pedalerne. Og skrivebordet er selvfølgelig ergonomisk, så både sædet og bordhøjden kan justeres.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk er udstyret med tre indbyggede USB-porte, en krog til tasker og en holder til drikkevarer.

Sådan omdannes kinetisk energi til elektricitet

Når rytteren træder i pedalerne, konverterer eKinekt kinetisk energi til en elektrisk ladning, forklarer Acer i en pressemeddelelse.

En times konstant cykling ved 60 omdrejninger pr. minut på cykelbordet kan generere 75 watt selvproduceret strøm. En LED-opladningsindikator på bagsiden af cyklen lyser op, når du træder i pedalerne, hvilket signalerer, at kinetisk energi bliver omdannet.

Pris og tilgængelighed bliver annonceret senere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top