TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Computerbord med indbygget motionscykel

Skal fremme en "aktiv og bæredygtig livsstil".

forfatter
Publiceret 05/01/2023 - 17:02

Så er det snart slut med at checke elpriserne, før du tænder computeren. Acer fra Taiwan har på den store elektronikmesse CES i Las Vegas netop lanceret en løsning, som kombinerer topmoderne teknologi med den allermest analoge energikilde, rugbrødsmotoren.

Ja, står det til Acer, skal du fremover kunne producere strøm til at drive og oplade din computer ved at trampe i pedalerne.

Til det formål har firmaet præsenteret produktet Acer eKinekt BD 3 Bike Desk, som i bogstavelig forstand er et computerbord kombineret med en stationær cykel.

Med eKinekt BD 3 kan du træne, mens du arbejder, og samtidig bruges den kinetiske energi fra din trampen i pedalerne til at producere strøm til computeren og andre tilsluttede enheder. En indbygget LCD-skærm og en tilhørende app holder dig opdateret med oplysninger om din træning samt hvor meget strøm, du får genereret.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk
(Foto: Acer)

Som med en almindelig motionscykel nede i fitness-centret, kan du justere modstanden i pedalerne. Og skrivebordet er selvfølgelig ergonomisk, så både sædet og bordhøjden kan justeres.

Acer eKinekt BD 3 Bike Desk er udstyret med tre indbyggede USB-porte, en krog til tasker og en holder til drikkevarer.

Sådan omdannes kinetisk energi til elektricitet

Når rytteren træder i pedalerne, konverterer eKinekt kinetisk energi til en elektrisk ladning, forklarer Acer i en pressemeddelelse.

En times konstant cykling ved 60 omdrejninger pr. minut på cykelbordet kan generere 75 watt selvproduceret strøm. En LED-opladningsindikator på bagsiden af cyklen lyser op, når du træder i pedalerne, hvilket signalerer, at kinetisk energi bliver omdannet.

Pris og tilgængelighed bliver annonceret senere.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Spændende 'bøger' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, og hardwaren er helt up to date.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Følg Lyd & Billede