Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bedre grafisk ydelse og kraftigere processor

MacBook Air får et bedre tastatur og bliver dobbelt så hurtig.

Skrevet af / 18/03/2020 - 16:10
Bedre grafisk ydelse og kraftigere processor

Engang var den verdens første virkelig tynde bærbare, og siden er den blevet kopieret flittigt af andre producenter. Men specielt kraftig har MacBook Air aldrig været.

Det er 2020-udgaven egentlig heller ikke, i hvert fald ikke sammenlignet med MacBook Pro. Men den nye Air-model er i det mindste meget kraftigere end forgængeren. Som vi har kritiseret for dens svage dual-core-processor og middelmådige grafisk ydelse.

(Foto: Apple)

Mens den udgående udgave af Air er en aldeles glimrende laptop til studerende og andre, der har brug for en bærbar til enkle opgaver, er den nye 2020-udgave bedre egnet til lejlighedsvis billed- og videoredigering.

Læs også Guide: Sådan vælger du den helt rigtige MacBook Vi gør det lettere for dig at vælge en bærbar Mac.

Den er stadig tynd som en skive knækbrød, men har et mere responsivt bagbelyst saksetastatur og ikke det lidt udskældte sommerfugletastatur, som forgængeren havde.

Apple hævder, at den nye version er op til dobbelt så hurtig som sin forgænger, og selv om basisudgaven kommer med en 1,1 GHz dual-core i3-processor, kan den konfigureres med en quad-core 1,2 GHz i7-processor med 6 megabyte buffer (mod basisudgavens 4) og op til 3,8 GHz boost.

(Foto: Apple)

Uanset version får man en Intel Iris Plus-grafikmotor, der kan trække en ekstern 6K-skærm eller to 4K-skærme fra USB-C-porten. Som der er to af.

Maskinen er stadig tynd og let – 1,6 cm på det tykkeste sted og 1,29 kilo – og batteriet skulle holde til 11 timers web-surfing eller 12 timers film.

(Foto: Apple)

MacBook Air starter ved 9.000 kroner for den enkleste udgave med 256 gigabyte SSD-lager og 13 tommers Retina-skærm, mens en topspækket udgave med quad-core i7-processor, 16 gigabyte hukommelse (3733 MHz LPDDR4X-RAM) og 2 terabyte SSD-lager ender på 21.000 kroner.

MacBook Air fås i grå samt sølv- og guldfarvet.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top