TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

32 tommers Porsche Design-skærm fra AOC

Superlækker 32 tommers gaming-skærm med 144 Hz og 4K-opløsning, inspireret af Porsche.

forfatter
Publiceret 21/04/2022 - 20:12

Hvis du drømmer om en lækker gaming-skærm inspireret af designet på en Porsche-sportsvogn, så har du muligheden nu. Fra Agon by AOC kommer PD32M, en gennemført 32-tommer med 4K-opløsning og 97 procent dækning af det store farverum DCI-P3. Med bagbelyst Mini-LED har den også plads til flere dimming-zoner – 1.152 for at være helt præcis.

Det er præcis lige så mange som på den fantastiske Asus PA32UCX-K, en anden 32 tommers Mini-LED-skærm, som journalisten faldt ret kraftigt for. Men som også er meget dyrere.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 4
(Foto: AOC)

144 Hz og HDR 1400

Forskellen er, at Asus er en arbejdsskærm til billedbehandling og video, og fornuftigt nok kun har 60 Hz opdateringshastighed. PD32M har derimod 144 Hz, hvilket er nødvendigt for at blive taget seriøst af gamere. Når man spiller, skal det nemlig gå hurtigt!

Som nævnt har IPS-panelet 4K-opløsning (3840 x 2160) og desuden en responstid på 1 ms GtG. Adaptive-Sync giver understøttelse af spil med variabel opdateringsfrekvens (VRR) og sikrer mod såkaldt tearing (“billedrivning”), som ellers ofte kan forekomme ved hurtige bevægelser i spillet.

Læs også Ultrabred og helt vild gaming-skærm Vi har næppe set en federe skærm til spil.

PD32M fra Agon by AOC er velegnet til både PC- og konsolspil takket være en DisplayPort 1.4 og to HDMI 2.1-porte. Den understøtter også enheder op til 4K 120 Hz via USB-C samt konsoller af den nuværende generation via HDMI 2.1.

PD32M har en maksimal lysstyrke på 1400 nit og er certificeret med DisplayHDR 1400, som indtil videre er den maksimale VESA-certificering. Det betyder ekstra smæld i billeder med HDR-indhold.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 5 scaled 1 Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 2 scaled 1
<
>
(Foto: AOC)

Både computer og spilkonsol

PD32M har også en såkaldt KVM-switch, som gør, at man kan skifte mellem to kilder, f.eks. en computer og en spilkonsol, men stadig bruge samme tastatur og mus.

Skærmen kan vise begge kilder samtidig i billede-i-billede-tilstand, i så fald med maksimalt 60 Hz 4K, fra DP-, HDMI- eller USB-C-porten. Desuden har skærmen to 8 watt højttalere, som hævdes at give “fuld og klar DTS-lyd”. At tro, de kan erstatte et godt headset eller højttalerpar, vil dog nok stadig være som at tro på julemanden.

AOC Agon Pro PD32M scaled 1
(Foto: AOC)

Pris og tilgængelighed

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M – som er skærmens fulde navn – er nu tilgængelig i Porsche Design-butikker, hos specialforhandlere samt online på porsche-design.com og i udvalgte netbutikker. Prisen er slet ikke afskrækkende for sådan en skærm: 1.999 euro eller ca. 15.000 kroner.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spændende 'bøger' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, og hardwaren er helt up to date.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Følg Lyd & Billede