TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Dårlig samtalelyd skaber usikkerhed

At dårlig samtalelyd er frustrerende, kan de fleste nok blive enige om. Men noget tyder på, at det begrænser os mere, end vi er opmærksomme på.

forfatter
Publiceret 26/12/2022 - 09:45

Ifølge en svensk undersøgelse, gennemført af det svenske analyseinstitut Kantor Sifos i perioden 28.-30. november 2022 kom det frem, at to ud af tre (63 procent) svenskere finder det frustrerende ikke at kunne høre, hvad andre siger i en telefon- eller videosamtale. Halvdelen (53 procent) af svenskerne finder det irriterende ikke selv at blive hørt af samtalepartnere. Formentlig gælder samme tal i de øvrige nordiske lande.

Undersøgelsen viser, at usikkerheden på om man bliver hørt kan føre til begrænsninger i samtalens indhold, fordi man undgår dybere samtaler, når man er usikker på, om man bliver hørt. En ud af tre (32 procent) svarede, at de ville undgå at tale om noget følelsesmæssigt, og en ud af fem ville undlade at stille spørgsmål i et møde pga. lyden. Også humor lider under de tekniske lydproblemer, omkring hver fjerde (27 procent) laver ikke sjov, når de er usikre på, om de kan høres eller ej. 

“Arbejdslivet er først og fremmest virtuelt, og Teams, Zoom og onlineplatforme er nu den nye normale måde for os, når vi skal i kontakt med hinanden. I disse digitale miljøer har lyden en betydelig indflydelse på, hvordan vi føler og interagerer med hinanden. Med fjernarbejde og hybridarbejde er det vigtigere end nogensinde før at have god og pålidelig lyd for at kunne engagere sig, dele vigtige informationer eller udtrykke personlige holdninger hver dag. Virksomhedsledere og organisationer bør gøre alt, hvad de kan, for at skabe en virtuel arbejdsplads, hvor medarbejderne kan skabe mere menneskelige og autentiske relationer med kollegerne, og hvor alle kan trives i en verden med hybridarbejde,” siger Claus Fonnesbech, Senior Communications Director hos Jabra.

Undersøgelsen er bestilt af Jabra. Webpanelet er nationalt repræsentativt og rekrutteret på grundlag af tilfældige stikprøver. Der er ingen selvrekruttering i Kantar Sifo-webpanelet. I alt 1.027 personer i alderen 18-79 år blev interviewet.

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
lbpluss
80" billede fra 1 cm afstand Supernær-projektor klarer skarpe billeder i klasselokaler og mødelokaler.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smartphone til forretningsfolk.
Ultra-ultraskarp fra Dell Dell havde nyt værktøj til videofolk og andre professionelle på programmet i Las Vegas.
Følg Lyd & Billede