TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Volkswagen ID.4: Lyd fra Harman Kardon?

Volkswagen har endnu ikke offentliggjort, hvilken slags lydanlæg deres el-SUV ID.4 får. Men Kina kan give os svaret.

forfatter
Publiceret 05/11/2020 - 14:53

Efter at Volkswagen har afsløret deres ID.4 i Europa og Nordamerika, er turen kommet til Kina. Og dér kommer der faktisk to varianter af bilen: VW ID.4 Crozz, der er magen til ID.4 i resten af verden, og ID.4 X, som har et andet design af kørelys, baglygter og kofangere.

Men der var noget andet, vi bed mærke i, da vi så billederne på carscoops.com. Nemlig at højttalerne på 1st-udgaven af ID.4X på billederne bærer Harman Kardons logo. I ID.4 Crozz er der derimod ikke nogen HK-logoer.

Det passer meget godt, da Harman Kardon tilbydes i både Tiguan, Golf og Arteon. Men VW har også Dynaudio-anlæg i enkelte modeller og Beats Audio i andre. Så her skal vi nok ikke tage noget for givet.

Selv på dette komprimeret billede er der ingen tvivl om, at det er et Harman Kardon-logo, der pryder diskanthøjttaleren på A-søjlen (til venstre for forruden) i den kinesiske ID.4X. (Foto: Volkswagen)

Usikkert

For at gøre usikkerheden endnu større, så blev det længe sagt, at ID.3 ville få Beats-anlæg, som desværre glimrede ved sit fravær på 1st-udgaven. Om senere versioner af ID.3 vil få Beats, råder der pludselig usikkerhed om, da importøren ikke har villet udtale sig officielt om dette.

Modellerne T-Cross, T-Roc og Polo kan bestilles med Beats-anlæg som ekstraudstyr. Desuden kan en bilmodel have forskellige lydanlæg i Europa og Asien afhængigt af de aftaler, der er indgået med partnerne.

Vi må også understrege, at der ikke er nogen billeder af Harman Kardon i ID.4 på vestlige breddegrader (se interiørbillederne her). Det at den kinesiske ID.4 Crozz – der af udseende er identisk med “vores” version – heller ikke har Harman Kardon afbilledet, sår yderligere tvivl.

Vi frygter, at det europæiske ID.4 1st vil komme uden noget specielt lydanlæg som tilvalg. (Foto: Volkswagen)

VW ID.4 får næppe HK til at begynde med

Vi vil alligevel komme med et kvalificeret gæt: Den første udgave, der ruller ud fra fabrikken – ID.4 1st – kommer uden noget specielt lydanlæg. Ligesom det var tilfældet med den mindre ID.3. Det rimer også godt med, at det Canton-anlæg, der er blevet lovet i fætteren Skoda Enyaq iV, heller ikke vil være tilgængeligt for de første, der bestiller bilen.

Så vi gætter på, at den næste, mere masseproducerede udgave af ID.4 kommer med en opgradering. Og det kan meget vel blive Harman Kardon-anlæg.

Lygterne på den kinesiske ID.4X er noget anderledes end på vores breddegrader. (Foto: Volkswagen)

Vi tester ID.3

I øvrigt er vi ved at teste den fuldt udstyrede Max-udgave af VW ID.3 1st. Vores oplevelse af den kan du snart læse mere om her på lydogbillede.dk.

Se alle billederne af de kinesisk ID.4X og ID.4 Crozz på carscoops.com.

Også baghøjttalerne i den kinesiske VW ID.4X (i døren) bærer et tydeligt Harman Kardon-logo. (Foto: Volkswagen)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Se præsentationen af Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 frem d. 12. oktober.
Flere kræfter og øget rækkevidde Opgraderer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vej til Danmark God plads, høj komfort, og bygget "som en koncertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovede Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrydende kapacitet. Nu er batteriene her ... og de er helt almindelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
Automatisk opladning hos flere leverandører Snart kan du oplade BMW'en bare ved at sætte kablet til opladeren.
Følg Lyd & Billede