Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Volkswagen ID.4: Lyd fra Harman Kardon?

Volkswagen har endnu ikke offentliggjort, hvilken slags lydanlæg deres el-SUV ID.4 får. Men Kina kan give os svaret.

Skrevet af / 05/11/2020 - 14:53
Volkswagen ID.4: Lyd fra Harman Kardon?

Efter at Volkswagen har afsløret deres ID.4 i Europa og Nordamerika, er turen kommet til Kina. Og dér kommer der faktisk to varianter af bilen: VW ID.4 Crozz, der er magen til ID.4 i resten af verden, og ID.4 X, som har et andet design af kørelys, baglygter og kofangere.

Men der var noget andet, vi bed mærke i, da vi så billederne på carscoops.com. Nemlig at højttalerne på 1st-udgaven af ID.4X på billederne bærer Harman Kardons logo. I ID.4 Crozz er der derimod ikke nogen HK-logoer.

Det passer meget godt, da Harman Kardon tilbydes i både Tiguan, Golf og Arteon. Men VW har også Dynaudio-anlæg i enkelte modeller og Beats Audio i andre. Så her skal vi nok ikke tage noget for givet.

Selv på dette komprimeret billede er der ingen tvivl om, at det er et Harman Kardon-logo, der pryder diskanthøjttaleren på A-søjlen (til venstre for forruden) i den kinesiske ID.4X. (Foto: Volkswagen)

Usikkert

For at gøre usikkerheden endnu større, så blev det længe sagt, at ID.3 ville få Beats-anlæg, som desværre glimrede ved sit fravær på 1st-udgaven. Om senere versioner af ID.3 vil få Beats, råder der pludselig usikkerhed om, da importøren ikke har villet udtale sig officielt om dette.

Modellerne T-Cross, T-Roc og Polo kan bestilles med Beats-anlæg som ekstraudstyr. Desuden kan en bilmodel have forskellige lydanlæg i Europa og Asien afhængigt af de aftaler, der er indgået med partnerne.

Vi må også understrege, at der ikke er nogen billeder af Harman Kardon i ID.4 på vestlige breddegrader (se interiørbillederne her). Det at den kinesiske ID.4 Crozz – der af udseende er identisk med “vores” version – heller ikke har Harman Kardon afbilledet, sår yderligere tvivl.

Vi frygter, at det europæiske ID.4 1st vil komme uden noget specielt lydanlæg som tilvalg. (Foto: Volkswagen)

VW ID.4 får næppe HK til at begynde med

Vi vil alligevel komme med et kvalificeret gæt: Den første udgave, der ruller ud fra fabrikken – ID.4 1st – kommer uden noget specielt lydanlæg. Ligesom det var tilfældet med den mindre ID.3. Det rimer også godt med, at det Canton-anlæg, der er blevet lovet i fætteren Skoda Enyaq iV, heller ikke vil være tilgængeligt for de første, der bestiller bilen.

Så vi gætter på, at den næste, mere masseproducerede udgave af ID.4 kommer med en opgradering. Og det kan meget vel blive Harman Kardon-anlæg.

Lygterne på den kinesiske ID.4X er noget anderledes end på vores breddegrader. (Foto: Volkswagen)

Vi tester ID.3

I øvrigt er vi ved at teste den fuldt udstyrede Max-udgave af VW ID.3 1st. Vores oplevelse af den kan du snart læse mere om her på lydogbillede.dk.

Se alle billederne af de kinesisk ID.4X og ID.4 Crozz på carscoops.com.

Også baghøjttalerne i den kinesiske VW ID.4X (i døren) bærer et tydeligt Harman Kardon-logo. (Foto: Volkswagen)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

0
Scroll to Top