Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Peugeot E-5008 lanceret

Klasseledende rækkevidde og enormt god plads.

Skrevet af / 23/03/2024 - 12:01
Peugeot E-5008 lanceret

Den kommende Peugeot E-5008 kan meget vel blive en favorit blandt familier, der har brug for mere plads, end en E-3008 kan byde på. Med en akselafstand på 2,9 meter og en længde på 4,79 meter har bilen rigeligt med plads til de fleste. Hvad siger du til 748 liter bagagerum og op til syv sæder? Og en rækkevidde på op til 660 kilometer?

Ikke nok med det, i modsætning til hvad der har været normen for franske bilproducenter, kan E-5008 leveres med firehjulstræk. Med en frihøjde på over 20 centimeter skulle man mene, at det ville være nemt at komme rundt på dårlige veje.

Læs også Her er Peugeots vigtigste bil Peugeot har afsløret sin nye elektriske SUV, E-3008, i Nice i Frankrig. Med lang rækkevidde og spændende infotainment og instrumentbræt.

Bilen, som kan leveres med anhængertræk til dem, der har brug for det, kan rumme hele 1.815 liter med alle bagsæderyglænene nede eller 259 liter med begge bagsiderækker oppe.

Foto: Greg Jongerlynck @ ContinentalProductions

Her er LED-lys med Pixel LED-teknologi standard, og E-5008 kan leveres med flere motoralternativer og to batteristørrelser. Rækkevidden vil variere fra 500 til 660 kilometer, afhængigt af motorisering og udstyr, og den vil i første omgang komme i to varianter.

Versionen med firehjulstræk og Long Range vil blive lanceret senere.

Foto: Greg Jongerlynck @ ContinentalProductions

Den vil kunne fås med 19- eller 20-tommer fælge og i første omgang i seks farver: blå Obsession, blå Ingaro, hvid Okenite, sort Perla Nera, grå Artense og grå Titanium. GT-versionen får som standard tofarvet lak med blankt sort tag.

Ladeeffekten er opgivet til 160 kW, og standardmodellen har et 73 kWh-batteri, 210 hk og et drejningsmoment på 345 Nm, mens Long Range har 230 hk og 345 Nm og et 98 kWh-batteri.

Foto: Greg Jongerlynck @ ContinentalProductions

Indvendigt finder man Peugeots i-Connect-system fra Allure udstyrsversionen med Apple CarPlay og Android Auto.

Peugeots i-Connect Advanced er standard på GT-versionen, som også får TomTom-navigationssystem, og bilen vil kunne fås med ChatGPT, som man kan spørge om alt muligt.

Foto: Greg Jongerlynck @ ContinentalProductions

En 21-tommers buet skærm, som Peugeot kalder Panoramic i-Cockpit, strækker sig fra førersiden til midterkonsollen, og her er der faktisk fysiske knapper. 10 af dem kan man selv programmere.

Peugeot E-5008 og E-3008 er baseret på STLA Medium-platformen fra Stellantis, og både bil, motor og batteri bygges i Frankrig.

Pris og levering kendes endnu ikke, men Peugeot mener, at bilen vil være klar i løbet af efteråret 2024, mens den firehjulstrukne version vil være klar i begyndelsen af 2025.

Foto: Greg Jongerlynck @ ContinentalProductions
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

0
Lyd & Billede
Scroll to Top