TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

MWC 2023: El-løbehjul er da også mobile

Mobile World Congress handler om mobilitet i bredeste forstand. Segway og Xiaomi satte i hvert fald fokus på den personlige mobilitet på årets store mobilmesse.

forfatter
Publiceret 28/02/2023 - 20:52

Der var andet og mere end smartphones og netværksprodukter at se på årets mobilmesse i regnvåde og vinterkolde Barcelona. Både Segway og Xiaomi lancerede således el-løbehjul på MWC 2023, begge med fokus på maksimal mikromobilitet. Vi har kigget på dem begge.

Læs også Nu er Segway et elektrisk løbehjul Segway-Ninebot KickScooter F40D er et glimrende transportmiddel til korte afstande i byen, men pas på, at det dyre elektriske løbehjul ikke bliver stjålet!
Segway-Ninebot KickScooter F40D

Segway Max G2

Hele 500 kvm. fyldte Segways store stand på Mobile World Congress, hvor firmaet var til stede for første gang. Men så var der også blevet plads til en stor testbane, hvor messedeltagerne kunne afprøve firmaets elektriske, mobile løsninger i praksis.

Segway Max G2
Segway Max G2 leveres med 10″ slangeløse og selvforseglende dæk for større stabilitet og kørekomfort. (Foto: Peter Gotschalk)

Herunder det nye el-løbehjul Segway Max G2 (vises på topbilledet over artiklen), som bl.a. leveres med 10″ slangeløse og selvforseglende dæk for større stabilitet og kørekomfort.

Desuden har Max G2 en stærk baghjulsmotor med en maksimal effekt på 900 W, der kan klare stigninger på op til 22% uden at blive træt – selv med store mennesker på op til 120 kilo.

Segway Max G2
Den hydrauliske affjedring foran og den dobbelte fjedreaffjedring bagtil giver endnu mere komfort på din rejse, lover Segway. (Foto: Peter Gotschalk)

Den hydrauliske affjedring foran og den dobbelte fjedreaffjedring bagtil giver endnu mere komfort på din rejse, lover Segway. Det samme gælder den indbyggede navigation i det brede styr.

Rækkevidden er op til 70 kilometer på en enkelt opladning.

Segway Max G2 kommer med indbygget ‘Apple Find min’-funktionalitet, så man kan bruge sin iPhone eller en anden Apple-enhed til at finde el-løbehjulet, hvis det bliver stjålet eller forsvinder på anden vis.

El-løbehjulet kommer på markedet i løbet af foråret. En præcis dato eller pris kender vi endnu ikke.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Udover nye mobiltelefoner – herunder Xiaomi 13 Pro – og andre personlige elektronikprodukter lancerede kinesiske Xiaomi også et elektrisk løbehjul på årets store mobilmesse.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra er netop blevet lanceret på MWC 2023.(Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra er det første løbehjul med et dobbelt affjedringssystem fra den kinesiske producent, hvilket skulle sikre en jævn og sikker kørsel, selv i udfordrende terræn, lover Xiaomi.

For at reducere risikoen for punktering er Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, ligesom Segway Max G2, udstyret med slangeløse og selvforseglende 10″ dæk.

Og som Segway-løbehjulet kan Electric Scooter 4 Ultra køre op til 70 kilometer på en enkelt opladning, mens baghjulsmotoren ved hjælp af en maksimal effekt på 940 W kan bestige stigninger på op til 25% uden problemer, hævder den kinesiske producent.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra kommer udstyret med slangeløse og selvforseglende 10″ Xiaomi DuraGel-dæk. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgængelighed vil blive oplyst på et senere tidspunkt, har vi fået at vide af producenten.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flagskib i SUV-format Den elektriske S-klasse fås nu endelig som SUV. Er der stadig noget at betænke sig på?
Volkswagens nyeste bliver meget billig En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Følg Lyd & Billede