Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

MWC 2023: Xiaomi 13-serien lanceret

Der er nyeste Snapdragon, Wi-Fi 7, høj IP-certificering samt kamerateknologi fra Leica i de nye Xiaomi 13 og Xiaomi 13 Pro. De to nye flagskibsmobiler ledsages af en billigere Lite-model og alle kommer på det nordiske marked i starten af marts

Skrevet af / 26/02/2023 - 17:00
MWC 2023: Xiaomi 13-serien lanceret

[Opdateret med nye produkter, kl 18:30 – læs mere i bunden af artiklen]

Xiaomi har indtaget mobilmessen MWC i Barcelona med et hold af spritnye smartphones. Vi var med til søndagens pressekonference, hvor Xiaomi 13-serien blev præsenteret.

Serien består af tre modeller. I toppen af hierarkiet er flagskibet Xiaomi 13 Pro, som især udmærker sig ved et heftigt kamera, skabt i samarbejde med den tyske kameraekspert Leica, der ikke blot har bistået med software, men også skabt objektiverne til de tre indbyggede kameraer. Den mobil kan du læse meget mere om i vores test, som er klar allerede nu.

Læs også Trods fantastisk kamera: Xiaomis nye topmobil rammer ikke plet Xiaomi 13 Pro er et ambitiøst produkt for den kinesiske mobilproducent, og samtidig også den dyreste mobil, Xiaomi til dato har lanceret på det danske marked. Spørgsmålet er, om den dyre mobil er pengene værd?

Er du ikke parat til at betale den svimlende sum af 9.999 kroner, som Xiaomi 13 Pro står til, er der mange af de samme features at hente i standardmodellen Xiaomi 13, der koster et par tusind kroner mindre.

Læs også Er Xiaomi 13 Pro god nok til video? Betyder samarbejdet med Leica, at Xiaomi 13 Pro også er god til at filme? Vi har testet det under barske forhold.

Den har ikke helt så stor sensor som Pro-modellen og generelt lidt mere skrabet teknologi på tværs af de tre kameraer, der byder på hhv. 15 mm, 24 mm og 75 mm brændvidde (eller 0,6 til 3,2 x optisk zoom i gængse mobiltermer). Men den gør brug af samme Leica Vario-Summicron-objektiv med f/1.8 blænde og har farveprofiler, filtre, vandmærker og portræt-tilstande fra Leica samt ikke mindst den ikoniske lukkerlyd, mange kender fra Leicas kameraer.

Xiaomi 13 Pro. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi 13 Pro. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Selfiekameraet har 32 megapixel og byder på intelligent framing, HDR, nat-tilstand m.m.

Spækket med stærk teknologi

Ligesom Pro-modellen gør Xiaomi 13 brug af Snapdragon 8 Gen 2-processoren og byder på det helt nye Wi-Fi 7 med Dual Band Simultaneous Multi-Link, der giver hastigheder op til 3,6 Gbps og dertil Bluetooth 5.3.

Batterikapaciteten er 4500 mAh – en anelse lavere end Xiaomi 13 Pro, som har 4820 mAh. Opladningshastigheden er ligeledes lavere. Den er 67 W på 13 kontra 120 W på 13 Pro. Begge mobiler oplader trådløst ved op til 50 W.

Xiaomi 13 har en flad 6.36″ FHD+ Amoled-skærm med 120Hz opdatering og stereohøjttalere med Dolby Atmos.

Xiaomi 13. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi 13. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Robust og langtidsholdbar

Mobilerne er skabt med glas på bagsiden og har IP68-certificeing for vand- og støvtæthed – en egenskab vi har savnet ved tidligere Xiaomi-mobiler.

Xiaomi har samtidig udvidet opdateringsperioden, så man med Xiaomi 13 og 13 Pro er garanteret 3 Android-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer. Producenten tilbyder derudover en gratis reparation inden for det første år, uafhængig af den globale garanti, som nu dækker endnu flere lande, herunder Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Billigere ungdomsmobil

Sammen med de to flagskibsmodeller kommer den billigere Xiaomi 13 Lite. En ungdommelig og designlækker smartphone med fokus på selfies og SoMe. Der er to frontkameraer – et vidvinkel på 32 MP og et dybdekamera på 8 MP til bokeh-effekter. Dertil kommer funktioner som Dynamic Framing, der registrerer personer og autoindstiller rammen samt Selfie Pocket Mirror og Selfie Glow, som optimerer videokald og selfies.

Xiaomi 13 Lite. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi 13 Lite. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Xiaomi 13 Lite gør ikke brug af Leica-teknologi. Bagkameraet har hvad man vel bedst kan betegne som en standard mellemklasse-konfiguration med 50 MP hovedkamera, 8 MP vidvinkel og 2 MP makro.

Der er 6,55” FHD+ Amoled-skærm med 120 Hz opdatering samt Snapdragon 7 Gen 1-processor, 8 GB RAM og 256 GB lager. Batteriet rummer 4500 mAh og kan oplades ved 67 W.

Kommer til i Norden i nærmeste fremtid

Alle tre mobiler i Xiaomi 13-serien kommer på det nordiske marked allerede d. 8. marts.

Xiaomi 13 Pro fås i sort og hvid til en dansk pris på 9.999 kroner.

Xiaomi 13 fås ligeledes i sort og hvid. Den danske pris er 7.999 kroner.

Xiaomi 13 Lite fås i farverne blå, pink og sort til en dansk pris på 3.999 kroner.

Også hørepropper og smart-ur

Xiaomi benyttede også lejligheden til at præsentere nyt tilbehør til mobilerne. Producenten fremviste det nye Watch S1 Pro, et nye smart-ur i klassisk design med 1.47” Amoled-display, a roterende krone, hårdført safirglas og mulighed for enten en metallisk urkasse med læderrem eller en sort urkasse med matchende gummiren. Uret er i stand til at registrere over hundrede sportsgrene i realtid med 10 særlige programmer til løberne. Det er desuden i stand til at måle søvnkvalitet og stress. Batteritiden er op til 14 dage. Ti minutter i opladeren giver strøm til to dage og der medfølger trådløs ladebrik.

Xiaomi Watch S1 Pro: Foto: Rasmus Elm Rasmussen.
Xiaomi Watch S1 Pro: Foto: Rasmus Elm Rasmussen.

De nye hørepropper Xiaomi Buds 4 Pro byder på hi-res-lyd via  Sony’s LDAC-teknologi samt Dimensional audio som giver en tredimensionel lydoplevelse ved at tracke brugerens hovedbevægelser. Der er desuden ANC og transparency tilstand.

Batteritiden er 9 timer, og der er yderligere 31 timer i den polerede stålæske.

Xiaomi Buds Pro 4 Pro (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi Buds Pro 4 Pro (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

 

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Rasmus Elm Rasmussen
(f. 1980): Journalist på L&B Home. Rasmus skrev sin første artikel om tech i 1999 til magasinet Alt om NET. Siden er det blevet til et væld af indhold til magasiner, dagblade og webmedier indenfor kultur, livsstil og tech. De seneste mange år har Rasmus fungeret som redaktør på magasinet Alt om DATA. Rasmus skriver om alt fra PC’er og smartphones til elbiler, Smart Home og lydudstyr.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top