Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Er det Xiaomi 13 Pro du skal have, hvis du primært optager video?

Betyder samarbejdet med Leica, at Xiaomi 13 Pro også er god til at filme? Vi har testet det under barske forhold.

Skrevet af / 26/02/2023 - 23:40
Er det Xiaomi 13 Pro du skal have, hvis du primært optager video?

Takket være samarbejdet med Leica er Xiaomi 13 Pro særdeles velegnet til stillbilleder. Det er også dét aspekt, der omtales mest i markedsføringen. Men hvad med videoydelsen? Vi fik lidt tid til at undersøge sagen selv, og her er nogle eksempelvideoer, hvor vi udsatte video-tilstanden for barske forhold.

Læs også Trods fantastisk kamera: Xiaomis nye topmobil rammer ikke plet Xiaomi 13 Pro er et ambitiøst produkt for den kinesiske mobilproducent, og samtidig også den dyreste mobil, Xiaomi til dato har lanceret på det danske marked. Spørgsmålet er, om den dyre mobil er pengene værd?

På grund af mobilens gode ydeevne, kan du lave videooptagelser med ganske imponerende indstillinger. 4K-video med op til 60 fps, og du kan endda optage 8K-video i HDR. Hvis du altså er en af ​​de få, der har et TV med så høj en opløsning at vise det på…

Screenshot_2023-02-24-18-25-08-685_com.android.camera-989x1918 Screenshot_2023-02-24-18-25-25-351_com.android.camera-989x1918
<
>
Videoindstillinger på Xiaomi 13 Pro (screenshot)

I de ekstra indstillinger finder vi også en tilstand til korte videoer, velegnet til TikTok, YouTube Shorts, eller andre videoorienterede sociale medier. Der er også funktioner her for dem, der kan lide effekter frem for naturtro video, samt “Dobbelt video” (dual video), som er populært, når man vil ses på billedet, mens man kommenterer, hvad der filmes med hovedkameraet.

For at teste videofunktionen prøvede vi et udfordrende motiv på Leicas museum, hvor forskellige mønstre projiceres på modellen. Der er meget bevægelse, hurtigt skiftende lysforhold og mønstre, som let kan skabe problemer. Vi må sige, at mobiltelefonen gjorde et godt stykke arbejde.

Testvideo med Xiaomi 13 Pro. (Film: Jonas Ekelund)

Eftersom denne mobiltelefon er i stand til at filme i så høj en opløsning med en høj billedfrekvens, er det heller ikke overraskende, at den også kan filme virkelig effektivt i slowmotion.

Extrem slow-motion 1080@960 fps med Xiaomi 13 Pro (Film: Jonas Ekelund)

I videotilstanden er der tre grader af billedstabilisering. Slukket (som er default-indstillingen), tændt, og ekstra stabilisering. Hvorfor kameraet ikke selv kan slå stabilisering til, når mobiltelefonen ryster, kan man kun gisne om. I ekstra-tilstanden er Xiaomi 13 Pro imponerende. Når man går op ad en trappe, stabiliserer den sig så godt, at man kunne have troet, det var filmet med en stabiliserende gimbal.

I vores testfilm laver vi en håndholdt sidelæns bevægelse med normal (altså tændt) stabilisering aktiveret. Det giver et bedre resultat, end da vi første gang prøvede uden nogen form for stabilisering. Men det ser meget hakkende ud, ikke det jævne flow, vi havde håbet på.

Håndholdt filmoptagelse med stabilisering, med Xiaomi 13 Pro (Film: Jonas Ekelund)

At der er en separat tilstand til natfotografering er ikke noget specielt. Det involverer ofte en længere eksponering med ekstra stabilisering, eller at mange billeder med forskellige eksponeringer slås sammen til ét. Mere usædvanligt er det, at der er en nattilstand til videooptagelse, da det er meget sværere at “snyde” sig til. Man skal helst opfange rigtig meget lys, når man filmer.

Denne nye funktion viste sig dog at have nogle børnesygdomme; noget, vi kan håbe vil blive rettet i den næste software-opdatering.

Meget mærkelige halo-effekter omkring de få lyskilder. (Film: Jonas Ekelund)

Pixel 7 Pro har til sammenligning ikke nogen nattilstand, men gør stadig et godt stykke arbejde med det mørke motiv. (Film: Jonas Ekelund)

Det er tydeligt, at Xiaomi hovedsageligt har koncentreret sig om, at fotofunktionerne skal fungere så godt som muligt til lanceringen. Mobilen har dog alle forudsætninger for også at være en fremragende filmtelefon. Lad os håbe, at det er noget, den kinesiske producent vil arbejde på i de fremtidige software-opdateringer.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top