Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mercedes EQS får søskende

Vi så Mercedes Vision EQS første gang på CES-messen i januar 2020. Produktionsmodellen bliver mindre radikal, men til gengæld får den fem søskende, som alle bliver lanceret i 2021-2022.

Skrevet af / 15/12/2020 - 22:10
Mercedes EQS får søskende

Som vi skrev i oktober, vil den kommende Mercedes-Benz EQS leveres med Burmester-anlæg og bliver også den første model på Mercedes-Benz’ nye elbilplatform. Det bliver den tredje i rækken af Mercedes’ nye generation af elbiler efter vare- og minibusvarianten EQV og den elegante el-SUV EQC. Som vi har testet.

Læs også Luksusbil med luksuslyd Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

Vi så den oprindelige vision af EQS på CES-messen i Las Vegas allerede efter nytår, som vist på artikelbilledet. Produktionsmodellen bliver ikke lige så radikal, mere som en almindelig Mercedes-sedan.

Den kommende Mercedes-Benz EQS bliver klart mindre radikal end Vision EQS (artikelbilledet). (Foto: Mercedes-Benz)

Seks elektriske fra Mercedes

Det står nu klart, at den tyske producent planlægger at sætte seks helelektriske modeller i produktion inden for de næste to år:

Mercedes-Benz EQS (sedan) i første halvdel af 2021, Mercedes-Benz EQA (SUV), Mercedes-Benz EQB (kompakt SUV) og Mercedes-Benz EQE (sedan) i løbet af 2021 samt SUV-varianter af sedanerne EQS og EQE i USA med produktionsstart i 2022.

Mercedes har også frigivet billeder af de nyeste præproduktionsmodeller, alle i camouflagefarver (se billedkarrusellen nedenfor).

m3 m4 m5 m6 m7 m8 m9 m10
<
>

Hvis man regner alle hybriderne med, vil Mercedes-Benz have 25 elektrificerede bilmodeller i 2021 og 35 modeller allerede i 2025. Ti af dem være rene elbiler, og dermed vil andelen af forbrændingsmotorer fra Mercedes-Benz også reduceres betydeligt.

Du kan læse den oprindelige pressemeddelelse her.

 

(Artikelbillede: Geir Gråbein Nordby, L&B)

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

Brugte Teslaer falder i værdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI'en er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top