TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Seks nye elbiler fra Mercedes-Benz

Ti rene elbiler inden 2025, og to af dem kommer allerede til næste år.

forfatter
Publiceret 07/10/2020 - 21:22

Den allerfedeste kommer næste år – med Burmester-anlæg, selvfølgelig – og EQS bliver den første elektriske model bygget på Mercedes-Benz’ nye elbilplatform. Dermed bliver den nummer tre i rækken af Mercedes’ nye generation af elbiler, efter vare- og minibusvarianten EQV og den elegante el-SUV EQC.

Læs også Luksusbil med luksuslyd Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

Den helelektriske EQS vil blive tilgængelig samtidig med den nyligt lancerede S-klasse. Den har et tilsvarende MBUX infotainment-system og vil med tiden få følgeskab af flere elbilmodeller.

Mercedes-Benz EQS. (Foto: Mercedes-Benz)

Den store EQS-model får en rækkevidde på omkring 700 km og vil senere dukke op i en SUV-version på samme skalérbare EVA-platform. Men det er ikke den eneste nye elbilmodel fra Mercedes-Benz i vente.

Mercedes-Benz’ roadmap for deres kommende elbiler. (Grafik: Mercedes-Benz)

En E-klasse i form af en EQE samt en EQE-SUV, den kompakte B-klasse SUV og den endnu mindre A-klasse SUV får elektrisk drevne slægtninge i form af EQB og EQA, og senere vil mindre modeller dukke op på den nye MMA-platform.

(Foto: Mercedes-Benz)

Hvis man regner alle hybriderne med, vil Mercedes-Benz have 25 elektrificerede bilmodeller i 2021 og 35 modeller allerede i 2025. Ti af dem vil være rene elbiler, og så vil andelen af forbrændingsmotorer fra Mercedes-Benz også være mindsket betydeligt.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Første smugkik på ny konceptbil fra Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman skal give et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos Mini.
Porsche Taycan får længere rækkevidde Øger rækkevidden efter service.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend