Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Seks nye elbiler fra Mercedes-Benz

Ti rene elbiler inden 2025, og to af dem kommer allerede til næste år.

Skrevet af / 07/10/2020 - 21:22
Seks nye elbiler fra Mercedes-Benz

Den allerfedeste kommer næste år – med Burmester-anlæg, selvfølgelig – og EQS bliver den første elektriske model bygget på Mercedes-Benz’ nye elbilplatform. Dermed bliver den nummer tre i rækken af Mercedes’ nye generation af elbiler, efter vare- og minibusvarianten EQV og den elegante el-SUV EQC.

Læs også Luksusbil med luksuslyd Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

Den helelektriske EQS vil blive tilgængelig samtidig med den nyligt lancerede S-klasse. Den har et tilsvarende MBUX infotainment-system og vil med tiden få følgeskab af flere elbilmodeller.

Mercedes-Benz EQS. (Foto: Mercedes-Benz)

Den store EQS-model får en rækkevidde på omkring 700 km og vil senere dukke op i en SUV-version på samme skalérbare EVA-platform. Men det er ikke den eneste nye elbilmodel fra Mercedes-Benz i vente.

Mercedes-Benz’ roadmap for deres kommende elbiler. (Grafik: Mercedes-Benz)

En E-klasse i form af en EQE samt en EQE-SUV, den kompakte B-klasse SUV og den endnu mindre A-klasse SUV får elektrisk drevne slægtninge i form af EQB og EQA, og senere vil mindre modeller dukke op på den nye MMA-platform.

(Foto: Mercedes-Benz)

Hvis man regner alle hybriderne med, vil Mercedes-Benz have 25 elektrificerede bilmodeller i 2021 og 35 modeller allerede i 2025. Ti af dem vil være rene elbiler, og så vil andelen af forbrændingsmotorer fra Mercedes-Benz også være mindsket betydeligt.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top