Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

El-SUV fra Skoda

Den kommende Skoda Enyaq iV kan blive en ny storsællert.

Skrevet af / 10/05/2020 - 17:19
El-SUV fra Skoda

Vi tror, den kommer til at sælge i massevis. Skodas kommende Enyaq iV blev præsenteret for nylig, og nu ved vi mere om Skodas første el-SUV.

Den er bygget på Volkswagens skalérbare MEB-platform, som skal danne grundlag for flere modeller fra VW – bl.a. SUV’en ID.4  – Seat og Skoda, og her er akselafstanden strukket til 276,5 cm, hvilket gør, at bilen bliver 4,65 meter lang. Til sammenligning er VW’s ID.3 4,26 meter lang.

Det betyder, at Enyaq iV konkurrerer med elbiler som Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E og den nævnte VW ID.4.

(Foto: Skoda)

Familie-SUV

For mange vil Enyaq iV være den perfekte familiebil. Stort bagagerum, tre sæt Isofix-beslag til autostole i bagsædet, anhængertræk, tagstativ, USB-stik, kopholdere, mulighed for bagsædevarme, foldbart bagsæde med skiluge og glastag, så de små kan kigge på skyer eller stjerner undervejs.

Bilen får både Apple CarPlay og Android Auto, og lyden i Canton-anlægget med ti højttalere styres fra den 10 eller 13 tommer store touch-skærm midti.

Enyaq iV kan fås med baghjulstræk eller firehjulstræk og forskellige batteripakker. Den enkleste udgave med baghjulstræk og 148 hk får en batteripakke på 55 kWh og en rækkevidde på 340 km. Dernæst kommer en baghjulstrukket version med 62 kWh batteripakke og 180 hk, som øger rækkevidden til 390 km.

Der vil også blive lavet en version med baghjulstræk og 204 hk, og her giver batteripakken på 82 kWh en rækkevidde på hele 500 km.

(Foto: Skoda)

4WD

I Norden vil udgaverne med firehjulstræk nok blive de mest efterspurgte. Her er batteripakken på 82 kWh kombineret med to elmotorer på tilsammen 265 eller 306 hk, hvilket giver en rækkevidde på 460 km.

Flagskibet blandt Enyaq-modellerne bliver den sporty vRS-udgave med 306 hk, der har en tophastighed på 180 km/t og klarer 0-100 km/t på 6,2 sekunder. Den kommer med 125 kW opladning og vil kunne lade op fra 10 til 80 procents kapacitet på 40 minutter.

Enyaq iV kan trække en anhænger på 1200 kg, og bagagerummets volumen er opgivet til 585 liter.

Bilen vil ikke være tilgængelig før tidligt i 2021, men der bliver åbnet for forudbestilling i løbet af 2020. Så kan man også bestille en Founders Edition i mørkegrøn metallic-lakering og med en eksklusiv udstyrskombination, der bliver unik for Founders Edition.

(Foto: Skoda)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lygter

Brugte Teslaer falder i værdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI'en er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top