Search
Generic filters

El-SUV fra Skoda

Den kommende Skoda Enyaq iV kan blive en ny storsællert.

Vi tror, den kommer til at sælge i massevis. Skodas kommende Enyaq iV blev præsenteret for nylig, og nu ved vi mere om Skodas første el-SUV.

Den er bygget på Volkswagens skalérbare MEB-platform, som skal danne grundlag for flere modeller fra VW – bl.a. SUV’en ID.4  – Seat og Skoda, og her er akselafstanden strukket til 276,5 cm, hvilket gør, at bilen bliver 4,65 meter lang. Til sammenligning er VW’s ID.3 4,26 meter lang.

Det betyder, at Enyaq iV konkurrerer med elbiler som Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E og den nævnte VW ID.4.

(Foto: Skoda)

Familie-SUV

For mange vil Enyaq iV være den perfekte familiebil. Stort bagagerum, tre sæt Isofix-beslag til autostole i bagsædet, anhængertræk, tagstativ, USB-stik, kopholdere, mulighed for bagsædevarme, foldbart bagsæde med skiluge og glastag, så de små kan kigge på skyer eller stjerner undervejs.

Bilen får både Apple CarPlay og Android Auto, og lyden i Canton-anlægget med ti højttalere styres fra den 10 eller 13 tommer store touch-skærm midti.

Enyaq iV kan fås med baghjulstræk eller firehjulstræk og forskellige batteripakker. Den enkleste udgave med baghjulstræk og 148 hk får en batteripakke på 55 kWh og en rækkevidde på 340 km. Dernæst kommer en baghjulstrukket version med 62 kWh batteripakke og 180 hk, som øger rækkevidden til 390 km.

Der vil også blive lavet en version med baghjulstræk og 204 hk, og her giver batteripakken på 82 kWh en rækkevidde på hele 500 km.

(Foto: Skoda)

4WD

I Norden vil udgaverne med firehjulstræk nok blive de mest efterspurgte. Her er batteripakken på 82 kWh kombineret med to elmotorer på tilsammen 265 eller 306 hk, hvilket giver en rækkevidde på 460 km.

Flagskibet blandt Enyaq-modellerne bliver den sporty vRS-udgave med 306 hk, der har en tophastighed på 180 km/t og klarer 0-100 km/t på 6,2 sekunder. Den kommer med 125 kW opladning og vil kunne lade op fra 10 til 80 procents kapacitet på 40 minutter.

Enyaq iV kan trække en anhænger på 1200 kg, og bagagerummets volumen er opgivet til 585 liter.

Bilen vil ikke være tilgængelig før tidligt i 2021, men der bliver åbnet for forudbestilling i løbet af 2020. Så kan man også bestille en Founders Edition i mørkegrøn metallic-lakering og med en eksklusiv udstyrskombination, der bliver unik for Founders Edition.

(Foto: Skoda)
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje

  Vanmoof X3

  Vejl.pris 14880 kr Til den lave
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.