Specialudgave af den næste Folkevogn

Du kan få Volkswagen ID.3 1ST i 2020, hvis du er hurtig.
forfatter

Den kommende Volkswagen ID.3 er egentlig næste generation af VW Golf. Selv om VW har en ny generation af Golf på vej med forskellige drivlinjer, er der ikke meget tvivl om, at ID.3 repræsenterer et paradigmeskifte for VW’s næstmest ikoniske bil.

Nu kan man bestille en specialudgave af elbilen, som hedder ID.3 1ST, og under skallen er den ligesom de andre udgaver, men specialudgaven har designdetaljer, som ikke findes på de andre versioner af ID.3.

(Foto: Volkswagen)

Elbilen vil have et 1ST-logo, et lidt anderledes design af bagstolperne samt 1ST rat-element, og pedalerne får play- og pausesymboler. Fikst. Den får også en særlig velkomsthilsen på infotainment-skærmen, men måske mest vigtigt for eventuelle købere er gratis opladning det første år – op til 2000 kWh.

VW kalder ladetjenesten We Charge, og den inkluderer adgang til IONITY-ladestandere over hele verden. 1ST fås kun med 58 kWh batteri og har en rækkevidde på op til 420 km.

(Foto: Volkswagen)

1ST edition

ID.3 1ST bliver tilgængelig i 2020. Der bliver lavet 30.000 biler med 1ST-mærkning, og bestillingen er klar fra den 17. juni. For dem, der ønsker levering i 2020, er det vigtigt at få forhåndsbestilt sin bil så hurtigt som muligt.

Det kræver, at man registrerer sig og indbetaler ca. 3.000 kroner for at komme på listen over forhåndsbestillinger. Beløbet trækkes fra købsprisen, der bliver 335.000 kroner, når bilen er klar til levering. Man kan når som helst annullere bestillingen, helt frem til kontraktindgåelse, ifølge Volkswagen.

ID.3 vil være tilgængelig i to udstyrsversioner ud over 1ST-udgaven. En Plus med bl.a. 19 tommers letmetalfælge, LED Matrix-lys foran og LED-lys bagpå, bakkamera, stofindtræk og nøglefri start/stop. MAX-udgaven inkluderer 20 tommers fælge, otte højttalere, trafikassistent, head-up display, lyddæmpende forrude, panoramaglas og massage i sæderne.

Annonce

Man kan også vælge lydanlæg fra Beats i ID.3.

(Foto: Volkswagen)

1ST-udgaven leveres kun med 18 tommers fælge, men har en righoldig udstyrsliste med LED-lys foran og bagpå, 10 tommers navigationsskærm, fem højttalere, adaptiv cruise-control, pre-crash kollisionsbeskyttelse, filholderassistent, nødbremse og fodgængerregistrering. Blandt meget andet.

Den vil blive tilgængelig i lys eller mørk grå, hvid og turkis.

Korte fakta om ID.3:
• 45, 58 eller 77 kWh batteri
• 330, 420 eller 550 km rækkevidde
• 100 kW DC-opladning
• 11 kW AC-opladning
• 204 Hk, forhjulsdrift
• 0-100 km/t på 7,3 sekunder
• 385 liters bagagerum
• 4,26 cm længde

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også