Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Cupra Tavascan afsløret

Familiebilen er endnu barskere i virkeligheden.

Skrevet af / 16/10/2023 - 18:00
Cupra Tavascan afsløret

L&B Home har været til stede ved afsløringen af den helt nye elbil Cupra Tavascan. Afsløringen fandt sted på eventstedet Dogyard i elbil-landet Norge mandag morgen, og du kan forestille dig, hvor spændte vi har været på denne bil!

Det er dybest set en frækkere fætter til VW ID.4, eller mere korrekt ID.5, da bagenden og bagruden skråner som på en sedan, i stedet for at have et længere tag og en bagrude, der går lige ned, som det er mere almindeligt på en SUV.

Udseendemæssigt har Tavascan mere til fælles med den mere sporty Skoda Enyaq Coupé RS iV. Men mest af alt er det en Cupra. Med mere aggressive linjer og et generelt mere råt look. Og det er, som det skal være, for Cupra er trods alt et racermærke med rødder i Seat.

Crossover-SUV’en Tavascan får meget af det samme look som kompaktbilen Born, men i et større familieformat. Det betyder også en eBoost-knap til ekstra hestekræfter under acceleration. Så du kan komme endnu hurtigere gennem et lyskryds eller foretage sikrere overhalinger på motorvejen, fordi du behøver at bruge mindre tid i den forkerte vejbane.

Cupra Tavascan
Den 15″ store skærm er Cupras største til dato. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Masser af plads

Tavascan har virkelig god indvendig plads, og journalisten sad behageligt både for og bag. Der er masser af flotte racerdetaljer og dristige kontrastfarver, som understreger, at Cupra er et racermærke. Alligevel er man aldrig i tvivl om, at det er en familiebil.

Læs også Mest bil for pengene Cupra Born er VW ID.3’s seje tvilling. Med et frækkere look og mere adrætte køreegenskaber – til en lavere pris.

Adrenaline-udgaven kommer først

Den bil, der vil være tilgængelig først, har fået Adrenaline-udstyrsniveauet. Det betyder 21″ alufælge, 260 graders kamera og automatiseret fjernparkering. Panoramaglastaget er på plads, og det samme er de højeffektive LED Matrix-forlygter, som vi kender fra andre biler på samme platform fra Volkswagen-koncernen.

AR Head-up display er også på plads, det samme er dynamisk chassis og nøglefri adgang. Og induktionsopladning til mobiltelefoner, selvom vi ikke har den bedste erfaring med det. Men forhåbentlig oplades mobiltelefonen hurtigere nu, end da vi testede dens slægtninge.

Cupra Tavascan Sennheiser
Sennheiser lydsystem. Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyd fra Sennheiser

Den fuldelektriske SUV er også udstyret med en 15-tommers infotainmentskærm – den hidtil største i en Cupra-model. Og den version, der er tilgængelig ved lanceringen, leveres med et hi-fi-system fra Sennheiser, der består af 12 højttalere.

Så vidt vi kan forstå, er højttalerne leveret af en af Cupras underleverandører, mens Sennheiser har været involveret i selve lydbehandlingen. Bilen er blandt andet udstyret med Ambeo Concerto, som lover omsluttende surround sound. Den avancerede lydbehandling analyserer lydsignalet, herunder forskellige instrumenter og ruminformation, og omfordeler dem rundt i bilen.

Her er masser af plads. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Motor og batteri

Adrenaline-udgaven har et 77 kWh nettobatteri og en WLTP-rækkevidde på “op til 547 km”. Med 340 hestekræfter accelererer bilen til 100 km/t på kun 5,6 sekunder med træk på alle fire hjul.

Kan bestilles til foråret

Cupra Tavascan lanceres samtidig i hele Skandinavien, og vi får at vide, at den kan bestilles fra foråret. Med levering “engang i 2024”.
Priserne er ikke klare, men hvis Cupra Born er noget at gå efter, kan vi forvente en pris, der er lidt lavere end en tilsvarende udstyret ID.5 GTX.

Mere info: cupraofficial.dk

IMG_0284 IMG_0290 IMG_0295 IMG_0301 IMG_0310 IMG_0312 IMG_0316 IMG_0317 IMG_0330 IMG_0325 IMG_0332 IMG_0333 IMG_0335 IMG_0336 IMG_0337
<
>
(Foto: Geir Gråbein Nordby)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Lyd & Billede
Scroll to Top