Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW iX1 kommer til næste år

Helelektrisk udgave af X1.

Skrevet af / 10/04/2021 - 10:42
BMW iX1 kommer til næste år

De kommer som perler på en snor, elbilerne fra BMW. Den populære i3 har på kort tid fået nye slægtninge i form af to SUV’er – iX3 og den større iX – og vi ved, at en firedørs Tesla-konkurrent – i4 – kommer senere i år. Og næste år kommer så BMW iX1.

iX1 bliver den elektriske udgave af den kompakte X1, der allerede findes som hybrid, og de første billeder af den camouflerede udgave viser en bil, der har de samme proportioner, men uden noget udstødningsrør bagpå.

Den elektriske iX1 blev lanceret som 2022-model og bliver BMW’s naturlige konkurrent til elbiler som Volvo XC40 Recharge P8, og den vil sandsynligvis dele drivlinje med iX3, som vi allerede har prøvekørt.

Læs også Vi har prøvet BMW iX3 Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.

Det betyder i så fald op til 286 hk og en rækkevidde på næsten 500 km, men indtil videre er det uklart, om den bliver tilgængelig med andre batteripakker, og om den får firehjulstræk.

Den debuterer sandsynligvis med forhjulstræk, da den vil dele platform med den kommende X1, men det rygtes, at BMW stadig overvejer xDrive-udgaver af iX1.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Scroll to Top