Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

Årets bedste produkter 2021-2022

Her er de bedste produkter, vi har testet i år!

Skrevet af / 05/11/2021 - 22:00
Årets bedste produkter 2021-2022

Er du på jagt efter et nyt TV, en ny soundbar, nye hovedtelefoner, nye højttalere, en ny forstærker eller lydkilde, ny smartphone, ny computer, nyt kamera, de bedste film og TV-serier – eller sågar en ny bil? Så har vi de bedste anbefalinger til dig!

Lyd & Billede-redaktionen tester mere end 450 produkter hvert år, og kun de allerbedste bliver kronet med udmærkelsen Årets Bedste.

På siderne nedenfor finder du anbefalede produkter i en række produktkategorier, foruden prisvindere i tre prisklasser (basic, premium og high-end). Plus, ikke mindst, årets bedste film og TV-serier!

 

Årets bedste TV’er

Nu hvor kulturarenaerne har åbnet dørene igen, kan vi endelig opleve musik og film “live” med familie og venner. Men TV’et bliver nok ikke mindre vigtigt af den grund!

Streaming-tjenesterne har oplevet en eventyrlig vækst det seneste års tid, og mange populære film og serier er nu kun tilgængelige via disse platforme, som stiller meget høje krav til både lyd og billede for at fungere optimalt.

Hvis du vil have adgang til hjemmeunderholdning i høj kvalitet og se filmene, som producenterne har tiltænkt, kan det godt ske, at dit gamle TV skriger efter at blive skiftet ud …

Se vinderne af Årets bedste TV’er her

Årets bedste film og TV-serier

I løbet af det år, der er gået siden sidste kavalkade, har vi brugt over 625 (!) timer foran storskærmen og filmlærredet for at prøve at guide dig igennem den mangfoldige jungle af film- og serietilbud.

Der har været mange stunder med god underholdning, overraskelser, nyskabelse og fremragende skuespil; men også meget middelmådighed og satsning på sikre kort.

Én ting er sikkert: Kvalitetsniveauet og kvinderne og mændene både foran og bag kameraet har fået et vanvittigt løft hos streaming-tjenesterne. Hvor biografbranchen fokuserer på sikre kort som remakes og superheltefilm, er det hovedsagelig inden for streaming-branchen, at innovation og nyskabelse finder sted.

Se vinderne af Årets bedste film og TV-serier her

Årets bedste soundbars

Der er nok mange, der kender følelsen: Man har fået et nyt, skinnende blankt og stort TV hjem i stuen, til stormende bifald fra hele familien. Billedet er flot nok, men når tæppet går for James Bond, Game of Thrones, Marvel-film eller filmmusik, og lydeffekterne vælder ud … ja, så lyder det som en billig rejseradio fra supermarkedet. Simpelthen pinligt!

TV-producenterne er gode til at gøre deres skærme slanke og pæne at se på. Det betyder desværre også, at der er begrænset plads til ordentlige højttalere. Men heldigvis er der en simpel kur mod tynd TV-lyd, og det behøver ikke at koste en formue.

Se vinderne af Årets bedste soundbars her

Årets bedste højttalere

Ingen anden produktgruppe spænder så bredt i pris og størrelse som højttalere. Hvilket ikke er mærkeligt, eftersom du har brug for højttalere, næsten uanset hvilken del af Lyd & Billedes stofområde der har din særlige interesse.

For stereofolket er højttalerne det sidste og mest krævende led i afspillekæden, og en tommelfingerregel siger, at man bør bruge lige så mange penge på hver højttaler som på forstærkeren. Og det kan handle om ret mange penge, da de dyreste højttalere i kavalkaden koster det samme som en bil i mellemklassen.

I den modsatte ende af skalaen finder man en underskov af trådløse højttalere, der kan bruges med mobilen, tablet’en eller computeren. De mindste af dem kan være i en lomme, mens de største fylder et helt stuebord og kan konkurrere med et (lille) stereoanlæg.

Se vinderne af Årets bedste højttalere her

Årets bedste lydkilder og forstærkere

Hvis du vil mærke gåsehuden rejse sig, næste gang du lytter til din yndlingsmusik – hvad enten det er jazz, klassisk eller popmusik – så bør du seriøst overveje et hi-fi-anlæg. Selv inden for et spiseligt budget vil du opleve, at et par højttalere med en god lydkilde kører i cirkler omkring soundbarerne.

Nu er tiden kommet, hvor vi samler indtrykkene fra de allerbedste hi-fi-produkter, vi har testet i løbet af de sidste 12 måneder.

Se vinderne af Årets bedste lydkilder og forstærkere her

Årets bedste foto & video

De helt billige kameraer er svære at finde i dag, simpelthen fordi kameramarkedet har ændret sig markant.

Mobilerne har taget over fra de billige kameraer, men entusiasterne er ikke mindre entusiastiske og bruger flere penge på kameraudstyr end tidligere. Dermed er udvalget også snævret ind, kvaliteten er blevet bedre, og priserne er steget. De fleste vælger nemlig et systemkamera, når de skal have et kamera ud over mobiltelefonen.

Hvilket kamera er det rigtige for dig? Det ser vi på her, hvor vi fortæller, hvilke af de nye kameramodeller vi anbefaler til hvilke typer motiver.

Se vinderne af Årets bedste foto & video her

Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper

Der findes hovedtelefoner i enhver tænkelig prisklasse, og vi har prøvet, så godt vi kan, at afspejle markedet.

Den kategori, der sælger allermest i dag, er de helt trådløse hørepropper. Det ser ud til, at folk ikke kan få nok af dem, og man ser nærmest ikke nogen med kabel længere.

Den traditionelle type hovedtelefoner, dem med ledning, finder man nu nærmest kun i to prisklasser: De allerbilligste og dem, der koster flere tusind kroner. Det er nemlig sådan, at hovedtelefoner med kabel har potentiale til at lyde meget bedre end de trådløse. Men så skal man være villig til at slippe nogle tusind for hovedtelefonerne plus en god hovedtelefonforstærker.

Langt de fleste hovedtelefoner, der sælges i dag, er trådløse. Det, man vinder i mobilitet, kan man tabe på lydkvaliteten, fordi musikken komprimeres for at kunne transmitteres trådløst. Men der findes efterhånden flere codecs, som giver bedre lyd via Bluetooth.

I løbet af pandemien med øget brug af hjemmekontor så vi en ny kategori af hovedtelefoner blive ret populær på privatmarkedet. Nemlig headsets til kontorbrug. Altså et par hovedtelefoner med mikrofonbom, som giver bedst mulig tale under videokonferencer og mobilsamtaler.

Se vinderne af Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper her

Årets bedste mobilprodukter

I år har været et spændende år i mobilbranchen. Flere og flere tablets og smartphones får 5G, ligesom nye foldbare formater for alvor har gjort deres indtog på markedet. Derfor har vi i år testet mange fantastisk gode mobilprodukter, hvilket også udmønter sig i, at vi denne gang har flere nominerede produkter end nogensinde før.

Alle nominerede produkter – og naturligvis især vinderne – kommer med vores varmeste anbefalinger. Køber du et smart-ur, en tablet eller en smartphone fra listen her, går du ikke galt i byen.

Se vinderne af Årets bedste mobilprodukter her

Årets bedste elbiler

Moderne elbiler er meget mere end bare biler. De er rullende PC’er, koblet op til internettet, som betjenes via en integreret tablet i stedet for kobling og gearstang.

Formålet med at tage dig fra A til B, transportere dine varer hjem eller tage dig til steder, du ikke har været før, har dog ikke ændret sig. Men det har den måde, man tænker biler på, gjort. Før talte man aldrig om rækkevidde, ladehastighed eller app-styring. Heller ikke batterikapacitet eller strømforbrug.

Det er vigtigt for mange, der skal vælge ny elbil, men i år er vi kommet så langt, at rækkevidde ikke længere er lige vigtigt for alle. De fleste kører trods alt ikke 400-500 km i ét stræk, og det er rækkevidden på de fleste af årets elbiler.

Hurtig acceleration og en støjsvag kabine er ikke nok til at vinde prisen som Årets Bedste Elbil. Her er det den samlede pakke, der tæller, og elbiler, der peger mere mod fremtiden end fortiden, står stærkere hos Lyd & Billedes jury.

Se vinderne af Årets bedste elbiler her

Årets bedste Smart Home-produkter

Vi har talt om det smarte hjem i årtier. Og det varer sikkert lige så længe, før vi alle har rigtig intelligente hjem, der forudser vores behov og betjener os, uden at vi tænker på det. Men i mellemtiden findes der faktisk en mængde Smart Home-produkter, som gør specifikke ting rigtig godt.

Grundtanken med et smart apparat er, at det skal kunne erstatte et gammelt apparat og gøre det bedre, eller at det tilfører noget helt nyt. F.eks. en dørklokke, der siger til, når der er nogen uden for døren, og lader dig se og tale med vedkommende, også når du ikke er hjemme.

I løbet af 2021 har vi testet en række forskellige Smart Home-produkter i forskellige kategorier. Det handler primært om apparater, der kan overvåge dit hjem, samt produkter inden for smart-belysning, men også produkter inden for helse og personlig pleje samt husholdning og indretning fandt vej til testbænken.

Se vinderne af Årets bedste Smart Home-produkter her

Årets bedste computerprodukter

Vi har på Lyd & Billede testet og skrevet om computere af alle slags og i alle vægtklasser. For behovene er lige så forskellige som vores pengepunge. Hvad der er bedst, kommer an på dit eget behov.

Nogle har brug for en superkraftig computer, der kan redigere video i biografkvalitet og lave grafik til tryksager eller 3D-modeller. For andre handler det bare om at kunne besvare mails og skrive et par breve så simpelt og billigt som muligt. Andre igen sætter bærbarhed og lav vægt over alt andet, fordi computeren skal kunne tages med i tasken hver dag. Og så er der gamerne, der kræver de nyeste grafikkort og de kraftigste processorer.

Lyd & Billede er traditionelt et blad om elektronik til hjemmebrug. Men vi har i det forgangne år også skrevet om computere og udstyr til kontorbrug. For når kontoret er rykket hjem, byder vi det selvfølgelig velkommen på vores hjemmebane. I den anledning har vi testet både kontorcomputere, skærme og tilbehør.

Se vinderne af Årets bedste computerprodukter her
Redaktionen
Lyd & Billedes og L&B Homes journalister udvælger og foretager grundige tests af ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste, der kører på strøm – det være sig TV’er, smartphones, højttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmebiograf, ultrabooks, smart-ure, tablets osv.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top